KOD IZLAZA S IPSILONA KOD CEROVLJA | Evidentno neuračunljiv ugrožavao sigurnost prometa na autocesti

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pazinska je policija jučer uhitila muškarca koji je ugrožavao sigurnost drugih sudionika u prometu na Istarskom ipsilonu.

Policija je oko 12:20 sati zaprimila dojavu koncesionara da se u tunelu Učka jedno vozilo polukružno okrenulo i da krivuda tunelom. Policijski službenik je kod izlaza Cerovlje uočio vozilo Renault, riječke registracijske oznake te je dao znak vozaču da se zaustavi, no on je povećao brzinu i nastavio vožnju prema Kanfanaru, ugrožavajući pritom druge sudionike u prometu.

Naime, vozač je vozio prebrzo, krivudao je po cesti, kroz prozor je bacao razne predmete, a u jednom trenutku je otvorio vrata i ispružio ruku u kojoj je držao manjeg psa.

Kod Kanfanara je iz automobila počeo izlaziti gusti dim te se vozilo zaustavilo, a policijski službenici uhitili su vozača uz primjenu sredstva prisile, s obzirom da je pružao aktivni otpor. Vozač je pritom lakše ozlijeđen.

Prilikom policijskog postupanja vozač je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, a utvrđeno je kako se radi o 35-godišnjaku, za kojim je već raspisana potraga radi uhićenja.

Zbog stanja u kojem se nalazio, 35-godišnjak je prevezen u pulsku bolnicu, a nakon što bude otpušten iz bolnice, policija će nad njim provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela i prekršaja.

Pročitajte još...