Osumnjičenom 61-godišnjaku iz okolice Pazina naložena mjera opreza zbog uništavanja i paljenja LGBTIQ+ zastave

Facebook
Twitter
LinkedIn

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 3. lipnja 2022., po primitku kaznene prijave Policijske postaje Pazin, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenog hrvatskog državljanina (1961.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv imovine oštećenjem tuđe stvari iz članka 235. stavka 1. i 3. u svezi s člankom 87. stavak 21. Kaznenog zakona u stjecaju s kaznenim djelom protiv javnog reda javnim poticanjem na nasilje i mržnju iz članka 325. stavak 1. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 61-godišnjak 1. lipnja 2022. u Pazinu, nakon što je na zastavni jarbol podignuta zastava duginih boja u vlasništvu Grada Pazina, kao općepoznati simbol pripadnika LGBTIQ+, dok je na istom mjestu bilo okupljenih građana, presjekao metalnu sajlu za podizanje zastave i sječivom zarezao zastavu te potpalio upaljačem jedan kraj zastave.

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je, nakon provedenog prvog ispitivanja, rješenjem od 3. lipnja 2022., osumnjičenom 61-godišnjaku naložilo mjeru opreza obveze redovitog javljanja određenoj osobi ili državnom tijelu iz članka 98. stavka 2. točka 3. u svezi s člankom 99. stavka 3. Zakona o kaznenom postupku, zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik ponoviti kazneno djelo (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).

Pročitajte još...