PELJIMO POMALO! Dvije prometne nesreće na Poreštini u roku sat vremena

Facebook
Twitter
LinkedIn

Dvije su osobe lakše ozlijeđene u prometnim nesrećama koje su se dogodile jučer na području Poreča zbog neprilagođene brzine kretanja.

Prva nesreća se dogodila 3. studenog oko 6.30 sati kada je 42-godišnjakinja upravljala automobilom Peugeot, pulske registracijske oznake, iz smjera Vižinade u smjeru Višnjana. Vozačica je zbog brzine neprilagođene stanju i uvjetima na cesti izgubila nadzor nad automobilom te je sletjela s kolnika i udarila prednjim dijelom automobila udarila u drvo.

Nakon sat vremena dogodila se druga prometna nesreća, kada je 34-godišnjakinja upravljala automobilom Renault, pulske registracijske oznake, iz smjera Kosinožići u smjeru Poreča te je zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku sletjela van ceste i udarila u drvo.

Protiv obje vozačice se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama pokreće prekršajni postupak.

Budući da su u oba slučaja kolnici bili mokri i skliski, a takvi su i danas diljem Istre, policija upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, kao i da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog mokrog i skliskog kolnika prianjanje pneumatika na podlogu znatno je otežano te se produžava zaustavni put prilikom kočenja, odnosno na takvom kolniku vrlo lako može doći od gubitka kontrole nad vozilom i slijetanja vozila s kolnika ili prelaska na dio kolnika za suprotni smjer i sudara s nadolazećim vozilima.

Kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu, policija poziva sve sudionike u prometu na opreznu vožnju te poštivanje propisanih ograničenja i zabrana, a u slučaju stvaranja prometnih gužvi, na toleranciju prema ostalim sudionicima u prometu.

Pročitajte još...
Posjetite Dan otvorenih vrata policije u Pazinu!

Policijska uprava istarska ponovno počinje s održavanjem Dana otvorenih vrata pa će se tako ovog četvrtka, 18. travnja, policijski službenici…