U Istri četiri naleta na divljač, jedno u ranim jutarnjim satima na cesti Buzet-Cerovlje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na području Istre su evidentirana četiri naleta na divljač. U događajima nitko nije ozlijeđen, ali je na automobilima nastala materijalna šteta.

Prvi slučaj zabilježen je 9. siječnja oko 21.30 sati na autocesti kod Vodnjana, kada je 32-godišnjakinja automobilom Volkswagen, pulske registracijske oznake, udarila u nepoznatu divljač koja se nakon udara udaljila.

Potom je 10. siječnja oko 19 sati u Barbanu 61-godišnjakinja automobilom Peugeot, pulske registracijske oznake, udarila u divlju svinju koja je uginula. Iste večeri oko 20:50 sati u Višnjanu 50-godišnjak je automobilom Ford, pulske registracijske oznake, udario u divlju svinju koja je uginula.
 
Zadnji slučaj zabilježen je oko 5:10 sati na cesti Cerovlje – Buzet, gdje je 55-godišnjakinja automobilom Citroen, pulske registracijske oznake, udarila u srnu koja se nakon udara udaljila. Brigu o pronađenoj uginuloj divljači preuzela su nadležna lovačka društva.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.

Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

Pročitajte još...