U petak i subotu evidentirano šest naleta na divljač

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na području Istre je u petak i subotu evidentirano šest naleta na divljač. U događajima nitko nije ozlijeđen, ali je na automobilima nastala materijalna šteta.

Prvi slučaj zabilježen je 2. veljače oko 6,30 sati kod mjesta Slivari na području Žminja, kada je 32-godišnjak teretnim automobilom, pulske registracijske oznake, udario u srnu koja je nakon udara uginula.

Potom je oko 17,50 sati u naselju Vrh kod Buzeta 32-godišnjak teretnim automobilom, pulske registracijske oznake udario u srnu koja je uginula.  Pola sata kasnije je  50-godišnji državljanin Ukrajine na cesti Buje-Krasica automobilom naletio na  divlju svinju koja je nakon udara uginula.

Još dva slučaja evidentirana su na buzetskom području i to 3. veljače oko 4,30 i 17,30 kod naselja Štrped  i Mali Mlun  46-godišnjak i 52-godišnjak automobilima, pulskih registracijskih oznaka, naletjeli su na srne koje su nakon udara uginule. Brigu o uginuloj divljači preuzela su nadležna lovačka društva.

Posljednji slučaj evidentiran je oko 21:15 sati na području Svetvinčenta kada je 22-godišnjakinja automobilom, pulske registracijske oznake, udarila u neutvrđenu životinju koja se nakon udara u automobil udaljila.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.

Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

Pročitajte još...