Besplatan pregled madeža u pet hrvatskih gradova – jedan od njih je Pazin!

Facebook
Twitter
LinkedIn

U četvrtak 25. svibnja, od 9:00 do 20:00 održat će se besplatni pregled madeža u Pazinu na Trgu slobode. La Roche-Posay, Hrvatsko dermatovenerološko društvo i Hrvatsko društvo za dermatološku onkologiju održavaju besplatne preventivne preglede u sklopu projekta #SaveYourSkin, a pregledi će se provoditi u još četiri hrvatska grada.

Hrvatska je na četvrtom mjestu među europskim državama po mjestu smrtnosti od melanoma, a rak kože može biti izlječiv ako se otkrije na vrijeme. Cilj projekta je upravo edukacija o pravilnoj zaštiti od sunca i prevenciji zloćudnih tumora kože. Osim besplatnog pregleda, građani će dobiti stručne savjete dermatologa.

Akademkinja Mirna Šitum, predsjednica Hrvatskog društva za dermatološku onkologiju kaže da je „u posljednjih 20 godina zabilježen prosječan godišnji porast oboljelih od melanoma za 3,5%“.

Medical direktorica L’Oreal Dermatological Beauty divizije, Svjetlana Arh ističe da je „jedan od ciljeva brenda La Roche-Posay podizanje razine svijesti javnosti o važnosti pravilne zaštite kože od sunca i rane prevencije raka kože”. Projekt je pokrenut 2022. godine, a dosad je obavljeno 811 pregleda madeža.

Pročitajte još...