DAN OTVORENIH VRATA | U petak druženje policijskih službenika s građanima na pazinskom Trgu slobode

Facebook
Twitter
LinkedIn

Iz Policijske uprave istarske pozivaju sve građane da posjete Dan otvorenih vrata te saznaju nešto više o policijskom pozivu i natječajima koji je raspisalo Ministarstvo unutarnjih poslova. Policijska uprava istarska nastavlja s održavanjem Dana otvorenih vrata pa će se tako ovog petka, 5. svibnja, policijski službenici družiti s građanima na Trgu Slobode u Pazinu.

Policijski službenici izložit će policijska vozila i opremu koju koriste u svakodnevnom radu, a građani će moći pogledati i pokazne vježbe. Program Dana otvorenih vrata odvijat će se prema sljedećem rasporedu:

10.00-10.30 sati razgledavanje policijske opreme i vozila

10.30-11.00 sati pokazne vježbe

10.30-10.40 sati pokazna vježba rukovanja vatrenim oružjem

10.40-10.50 sati pokazna vježba službenog psa

10.50-11.00 sati pokazna vježba interventne policije

11.00-11.15 sati razgledavanje policijske opreme i vozila

Pozivaju se svi građani da posjete Dan otvorenih vrata te saznaju nešto više o policijskom pozivu i o tome kako i sami mogu postati policajci ili policajke.

Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika/učenica u III. razred srednje Policijske škole ”Josip Jović”.

U oba programa školovanja polaznicima i učenicima osigurani su smještaj i prehrana, odora i sportska oprema, knjige i školski pribor, mjesečna naknadu za osobne potrebe i dodatno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a kategorizirani sportaši imaju pravo i na pojačanu prehranu i nastavak trenažnog procesa. Sve koji završe školovanje čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.

Pročitajte još...