Majavica u Ruhcima i ove godine privukla veliki broj rekreativaca

Facebook
Twitter
LinkedIn

Mještani sela Ruhci tradicionalno su i ove godine proslavili Majavicu, svoj blagdan koji se slavi početkom svibnja. Ove su ga godine obilježili najprije svetom misom u crkvici sv. Marije na Škriljinah kod Berma, gdje je misu predvodio monsinjor Ivan Milovan, Porečki i pulski biskup u miru. Potom je uslijedio bogati sportsko-rekreativni programom u Ruhcima, na sportskim objektima koje su mahom sami izgradili minulih godina u zajedničkim radnim akcijama uz bogatu gastro ponuda.

Najbrojniji sportski događaj bila je biciklijada koja je privukla oko 40-ak biciklista svih dobi koji su prošli stazu dugu 30-ak kilometara. Na boćarskom turniru nastupilo je 6 ekipa, a prva četiri mjesta podijelili su Kaldir, Older, Pilati i Kompakt. U malom nogometu, najbolja je bila ekipa domaćina iz Ruhci, ispred pazinskih Ćoćeti, Kringe i ekipe Bipa.

Turnir u briškuli imao je 16 parova. Najbolji je bio par Frane Smolica i Vinko Žufić, drugi je bio Livio Radovan i Branko Lovrečić, treći Etore Bratović i Sejdo Ibračević dok su četvrti bili Vlasto Antolović i Zdenko Milohanić.

Na kraj uje održan turnir u Cornholeu koji je isto privukao 16 parova. Prvi su došli Siniša Vrh i Antonio Grubiša, drugi Loris Maretić i Goran Močibob, treći mješoviti par Katarina Belac i Davor Pulić te četvrti Sandi Radanović i Erik Brajković.

Pročitajte još...