Marijana Markelić: Zašto su brakovi naših roditelja opstali, a naši nisu?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nekadašnja učenica Pazinskog kolegija – klasične gimnazije Marijana Markelić za portal She.hr, napisala je zanimljivu kolumnu pod naslovom Zašto su brakovi naših roditelja opstali, a naši nisu?

“Neki dan spremam spremište (smiješno zvuči znam),  kopam po kutijama s memorabilijama i naletim u jednoj na tri zahvalnice s vjenčanja, stare desetak – petnaest godina. Na svakoj ona i on, pršti iz njih sreća, zaljubljeni, odlučni da potpišu, proslave i prožive zajedno do kraja života. No, jesu li ti brakovi opstali?

Niti jedan od ta tri para više ne živi na istoj adresi. Ono što je ostalo nakon burnih razvoda spakirali su u kutije, zalijepili ih selotejpom i odnijeli ili u spremište pa nastavili dalje u nekim, nadaju se, sretnijim kombinacijama. Nitko od njih ne želi za desetak godina na onu kutiju koju će pokriti prašina, staviti još jednu, s novim selotejpom.

No, koliko god se trudili održati bračnu zajednicu, ne uspijeva nam onako kako je uspijevalo našim roditeljima. Još većoj mjeri roditeljima naših roditelja. Rijetki su se razvodili prije 70 godina” – ostatak članka možete pročitati ovdje. 

Pročitajte još...