NAŠA ŽENA U KANFANARU | Fešta za djevojke, žene i njihove parove

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gracijela Putina, dijalektalna spisateljica iz kanfanarske Općine će u nedjelju, 10. ožujka u Domu mladih u Kanfanaru okupiti pjesnike, i pjevače koji su uglazbili svoje stihove, kako bi proslavili Međunarodni Dan žena.

Gracijela je do sad osvojila mnoga priznanja u zemlji i inozemstvu kako za literarno stvaralaštvo tako i za mnoge druge vidove kulturnog opusa, uvijek promovirajući svoj rodni kraj (Brajkovići-Kuntrada) i našu Istru.

Dugo je godina radila na radiju, televiziji i piše za nekoliko domaćih i stranih novina, a marketing i trgovina su joj u krvi, tj u genima.

„Smatram da nas okružuju veliki i talentirani ljudi koji zbog životnih okolnosti nisu još isplivali ili nisu imali priliku se pokazati. Moja je radost vidjeti osmjeh i suze radosnice. Srce mi preskoči kad vidim veselje, ples, zagrljaje, međusobno darivanje uz našu bukaletu istrijanske malvazije i črnega terena, zbog toga sam prikupila pjesme mnogih neafirmiranih pjesnika koje sam nakucala, a isprintala mi ih je Vesna Milan iz Rovinja. Ona isto krasno piše, a vodi klub penzionera u Rovinju Rovigno s kojim surađujem. Te ću pjesme, i ne samo to, pokloniti svim djevojkama i ženama koje tu večer budu sa svima nama u Kanfanaru“, rekla je Putina.

Manifestacija se zove „Naša žena”, a gosti stižu iz svih krajeva, čak iz Švedske. Moći će se čuti od harmonike, preko gitare do „našega“ miha – razni glazbeni instrumenti, kao i mnogi izričaji. Bračni parovi-umjetnici doći će svatko u narodnoj nošnji svoga kraja.

SVE U ŽUTO I CRVENO

„Mercedes Brajnović iz Rovinjskog Sela se brine o uređenju dvorane, a nju nitko ne može zamijeniti. Osim što je akademski obrazovana umjetnica, njenim se instalacijama može i Pariz nakloniti. Uz Mercedes, koja me uvijek prati, ja sam potpuno mirna. Da fešta ne može proći bez domaćeg kruha i bez kolača i torte, najbolje zna moja susjeda Silvia Cah koja je prvak Europe u izradi čokoladnih skulptura, te predaje Slastičarstvo u Strukovnoj školi „Eugen Kumičić” u Rovinju. I Silvia me uvijek prati, baš u svemu.

Da Općina Kanfanar nema samo Dvigrad, bogatu arheolosku baštinu, dobru paštu, lipe vole, najljepše biciklističke staze, najčistije more i naše dobre kamenice, nego i dobro vino koje ćemo kušati i to direktno iz bačve na stol, nego da smo veseljaci s najljepšim djevojkama i ženama, pokazati ćemo tu večer. Hvala od srca načelniku općine Sandru Jurmanu i svima ķoji dišete kao jedan, a da je tako moći ćete se i sami uvjeriti u nedjelju, iza Dana žena od 19 sati do kad ki more, a što NAŠA ŽENA to merita”, rekla nam je Gracijela zaljubljena u svoj kraj i svoje ljude.

Pročitajte još...