NAZIRE SE SVJETLA BUDUĆNOST: Danas je u Istarskim toplicama održana panel rasprava “Javno-privatno partnerstvo po modelu uspješnih europskih zemalja”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Danas je u velikoj sali Lječilišta Istarskih toplica održana panel rasprava na temu „Javno-privatno partnerstvo po modelu uspješnih europskih zemalja“ na kojem su sudjelovala četiri zanimljiva sugovornika.

Dražen Kostelac, ravnatelj Lječilišta Istarske toplice ugostio je Marka Kršulju, dekan Tehničkog fakulteta u Puli te njegovog suradnika, Svena Maričića, predavača na tom fakultetu, ali i priznatog riječkog znanstvenika i inovatora, nedavno dobitnika državne nagrade za znanost te Lea Bazjaka, načelnika Općine Oprtalj.

Podsjetimo, početkom godine Kostelac je postao ravnatelj Istarskih toplica s jasnom namjerom i planom te ciljem otvaranja jedne nove ere za to ljekovito i pomalo bajkovito mjesto. Radi se o svjetski priznatom znanstveniku iz 8.08 interdisciplinarnog polja projektni management, a između ostalog, ima dugogodišnje iskustvo rada i u JGL, najvećoj farmaceutskoj tvrtki na ovim prostorima.

Panel rasprava trajala je 45 minuta, a u njoj su četiri sugovornika komentirala kako prema modelu uspješnih Europskih zemalja imamo priliku vidjeti da privatni sektor ne sudjeluje samo u realizaciji projekta nego i u procesu odlučivanja gdje isto tako svjetska iskustva ilustriraju važnost doprinosa uspješnog javno – privatnog partnerstva putem lokalnog razvoja – povećana socijalna kohezija, jeftinije korištenje resursa, poboljšano pružanje socijalnih usluga, promocija zapošljavanja i dobro upravljanje.

Obzirom na kompleksnost teme, raduje nas otvorenost aktera za dodatnom konkretizacijom tematike pa smo uvjereni kako ćemo ubrzo čuti još novosti vezane uz Istarske toplice, a možda nam se i otkrije dio „master plana“, konstrukcije napravljene sa željom da ove toplice budu uređene po uzoru na neka slična mjesta u Europi, ali i predvodnik u načinu razmišljanja kada je u pitanju razvoj zdravstvenog turizma.

Jedno je sigurno, takva lokacija s toliko ljekovitom vodom raritet je u svjetskim razmjerima.

Pročitajte još...