Ni snježni uvjeti nisu im mogli ništa: pazinski pub kvizaši u ovom kolu za korak ispred neprikosnovenih Rovinjaca u Potpićnu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Iako je održavanje ovotjednog pub kviz kola, petog po redu, kako bi u susjednoj Bosni i Hercegovini rekli po općem kijametu, došlo u znak pitanja, ipak je održano i to vrlo kompletno i bez odustajanja. Opet je potpićanski caffe bar Time Out bio prepun. Nastupilo je čak 13 ekipa iz Pazina, Pule, Rovinja, Žminja, Labina i drugih mjesta.


Kao u prethodna četiri kola očekivala se je još jedna pobjeda pub kviz ekipe Rovinjčester United, no ovaj put su im planove pomrsili pazinska ekipa „Politika, alkohol i koze“ koja je u zadnja dva seta pitanja preskočila vodeće ekipe i pobijedila s 68 bodova.

Presudna je bila zadnja uobičajena rubrika „Maneštra“ u kojoj je pazinska ekipa imala najviše bodova. Prije nje pitanja su bila podijeljena u rubrici „Gradska“, „Back to 2023“ i „Kalodont“.

Za pazinsku ekipu su nastupili Igor Dorić, Doris Velan, Anton Finderle, Zoran Sloković i Jana Prević Finderle.

Ovo je kolo obilježeno činjenicom da je bila najmanja bodovna razlika između prvih nekoliko ekipa, a između prve i posljednje je razlika bila tek 17,5 bodova.

Rovinjčester United bio je drugi s 65,5, I gladni i žedni i jebeni – 65, fantazisti 64, Elizabeth Reed 60, Kumovi 60, Fjaka 57, Ivan Drago z Brseča 56, Vozilići do Tokija 55,5, Lihtenštajn 55, Dole zgor potoka 53,5, Avengersi 53, Korak do rakije 51,5 i Skobljena sapunela s 50,5.

U ukupnom poretku na vodećoj poziciji na prvom mjestu je rovinjska ekipa, koja se može pohvaliti i nastupima na Superpotjeri. Naime, njihov član Mak Krajina nastupio je na ovom elitnom kviz show u prosincu.

Ovaj nastavnik engleskog jezika, koji sa suprugom vodi jezičnu školu, u dvoboj s četvero lovaca ušao je s maksimalnim iznosom – 2.500 eura. Borio se s Deanom, Mladenom, Moranom i Krešimirom za 15.000 eura uz 15 sekundi prednosti, piše HRT.

U brzopoteznoj igri Mak nije točno odgovorio na četiri pitanja, i to dva odmah na početku, što mu je oduzelo vrijeme. Pribrao se i nastavio igrati do kraja. No lovci su bili uspješni, točno su odgovorili i pobijedili sa šest sekundi prednosti te je Mak ostao bez iznosa koji je namjeravao potrošiti na “challenger izazov” – sa svojom ekipom išao bi na sedam pub kvizova u sedam dana u sedam susjednih država.  Nadamo se da će u drugom pokušaju uspjeti u svom originalnom naumu.

Liga je planirana na način da se igra jednom mjesečno u 10 kola – svakog trećeg petka u mjesecu, a sljedeće kolo je na rasporedu u Potpićnu – 16. veljače.

Pročitajte još...