Paus u emisiji Radija Nacional: “Koalicija ‘Za bolju Hrvatsku’ zna kako podići kvalitetu života građana. To smo već pokazali u praksi”

Facebook
Twitter
LinkedIn

„Hrvatska nije osuđena biti na začelju Europe, naša zemlja ima potencijala biti razvijena i uspješna europska zemlja, s jakim gospodarstvom i bogatom perspektivom za sve mlade, poručio je danas predsjednik IDS-a Dalibor Paus gostujući u emisiji Radija Nacional ‘Gost dana’.

– Upravo s tim ciljem, za bolju Hrvatsku, stvorena je koalicija lijevo-liberalnih stranaka IDS-Fokus-Reformisti-PGS, istaknuo je predsjednik IDS-a, podsjetivši da je prošle subote u Samoboru već potpisan koalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na sljedećim parlamentarnim i europskim izborima.

– Na ovoj koaliciji IDS je radio duže od godinu dana. Bili smo fokusirani na tome što možemo ponuditi građanima i koja bi mogla biti rješenja za nagomilane probleme naše zemlje, naveo je Paus. Ističe kako su Istra i Primorje, kao i središnja i sjeverna Hrvatska pokazale da znaju dobro upravljati, bez obzira što je sustav postavljen na lošim temeljima. – I u strogoj centraliziranoj zemlji kao što je Hrvatska, u uvjetima gdje su gradovi i općine ovisni o financijama centralne vlasti, naše su stranke postigle puno, kazao je Paus, dodajući:

– Uvjereni smo da naša zemlja može i mora puno bolje. Decentralizacija je nužan iskorak za daljnji razvoj naših regija, za daljnji razvoj Hrvatske do svojih punih potencijala, za jednu bolju i uspješniju Hrvatsku. Decentralizacijom namjeravamo omogućiti više alata drugim dijelovima Hrvatske da se razviju, a razvijenima da napreduju još više.

Predsjednik IDS-a kazao je kako je koalicija ‘Za bolju Hrvatsku’ najjača opcija hrvatskog političkog centra te da je u današnjim okolnostima bez nje nezamisliva bilo kakva Vlada lijevog centra. – Prema svim pokazateljima, koalicija ‘Za bolju Hrvatsku’ može osvojiti od 6 do 8 mandata, a sinergijom još više.

Na upit da komentira visoki rating vladajuće stranke, Paus je odgovorio da ni silne korupcijske afere ne mogu utjecati na mišljenje 25% građana koji podržavaju HDZ, no konkretnim politikama možemo motivirati preostalih 75% građana da je došlo vrijeme za smjenu vlasti.

Pročitajte još...