Pazinsko-žminjski kvizaši iskoristili nedolazak favorita iz Rovinja

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pub kviz liga u Potpićnu se zahuktava i u petak je odigranu sedmo kolo koje je najbolje iskoristila pazinsko-žminjska kombinacija „Politika, alkohol i koze“ koja je iskoristila izostanak jednih od ponajboljih kvizaša s polutoka – Rovinjčester United.

No, sam početak kviza nije to nagovještavao. Primat je najprije uzela žminjska ekipa Fantazista koja je prve dvije kategorije vodila s 35,5 bodova. Kategorije su bile nazvane „Kršćanska“ i „Vrijeme je za vrijeme“ s time da su u drugoj kategoriji imali maksimalnih 20 bodova, što je zapravo u ovim kategorijama i velika rijetkost.

Treća kategorija je već uobičajena je bila Kalodont, gdje im se pazinsko – žminjska kombinacija približila na pola boda, te su svi s nestrpljenjem čekali posljednju kategoriju „Maneštra“, svaštarsku kategoriju sa pitanjima iz najaktualnijih zbivanja iz svijeta glazbe, sporta i drugih područja.

Ovdje je ekipa „Politika, alkohol i koze“ sakupila konačnih 66 bodova prestigla „Fantaziste“ (63,5 boda), a zaostatak pred njima nadoknadila je i labinska ekipa Elizabeth Reed (64,5 boda), koja je na kraju bila druga. Za pobjedničku ekipu su nastupili Andrea Gherardi, Jasmina Tumpić, Anton Finderle, Zoran Sloković i Jana Prević Finderle.

Četvrto mjesto su podijelile ekipe Avengersi i Dole Zgor Potoka sa 62 boda, Šesti su bili Lihtenštajn sa 60,5 bodova, iza njih Gladni, žedni i jebeni s 59,5 kao i Čajni kolutići,. Skobljena sapunela skupila je 56 bodova, Fjaka je imala 55 bodova, Korak do rakije 53, te Kumovi i Ivan Drago z Brseča s 52 boda.

U ukupnom poretku vodeća je i najbolja ekipa ovog kviza – Rovinjčester United. U čast na nedavno preminulo pazinskog novinara i kvizaša je prijelazni pehar koji će na kraju nakon 10. kola dobiti najbolja ekipa, prozvan Trofejom Davora Šišovića – Šiške.

Caffe bar Time Out bio je i ovom prilikom premali za sve zainteresirane. Nastupilo je čak 13 ekipa iz Pazina, Pule, Rovinja, Žminja, Labina i drugih mjesta.

Idući na redu kviz kojeg organizira dvojac Saša Runko i Goran Kvalić je sljedećeg petka (22. ožujka) u pazinskom caffe baru Club s početkom u 19,30 sati, a osmo kolo lige je na rasporedu taman poslije izbora, trećeg petka u mjesecu – 19. travnja.

Pročitajte još...