Ruhci i Jasenice vole se javno

Facebook
Twitter
LinkedIn

Dugogodišnje prijateljstvo sela Ruhci u okolici Pazina i općine iz zadarskog zaleđa – Jasenica, poprima sve ljepše i ljepše oblike. Ovaj puta odlučili su se naći na neutralnom terenu i družiti – i to u općini nedaleko znamenitih Plitvičkih jezera – u Korenici odnosno u tamošnjem campingu Smoljanac.

Iako im je sport okosnica druženja uvijek to završi trećim poluvremenom u kojem svirke, pečenja i veselja ne fali.

Prijateljstvo traje već deset godina, a nalaze se u višednevnom druženju po nekoliko dana. No, spomenimo i sportske rezultate. Tako su u briškuli na turniru među 12 ekipa Nenad Cvitan i Marin Hrvatin osvojili prvo, a Aleksandar Popović i Luka Ivetac drugo mjesto. Među isto toliko ekipa u cornholeu je par Nenad Cvitan – Tomica Bertoša bio prvi, a Vedran Cvitan i Aleksandar Popović drugi.

U boćarskim mečevima najbolji su bili nekadašnji selektor nogoteniske reprezentacije Hrvatske Renato Cvitan, Vedran Cvitan, Aleksandar Popović i Mladen Rajko, jedan od inicijatora ovih susreta. Drugo mjesto pripalo je Nenadu Cvitanu, Tomici Bertoši, Alenu Popoviću i Draženu Mofardinu.

U nogometu najbolji su bili domaćini iz ekipe Kocka leda, drugi su bili Ruhci, a treća Kringa. Najbolji je strijelac bio munjeviti Marko Rusac, golman Vedran Cvitan, a igrač Raul Lovrečić.

Druženje je među ostalim uključilo i obilazaka obilnih prirodnih ljepota tog kraja, među kojima se izdvaja posjet Rastokama te druženje na OPG-u sirani Vojković do idućeg susreta na jesen u središnjoj Istri.

Pročitajte još...