Savičenta „kao stvorena“ za MIK – u prekrasnom ambijentu održana još jedna večer najpoznatijeg putujućeg festivala

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kada nebo sakrije oblake onda kao da MIK ubaci u još jednu brzinu više i zasjaji još jačim sjajem. Upravo tako je bilo u Svetvinčentu ili Savičenti, kako vam drago. Peta festivalska večer jubilarnog MIK-a održana je na prekrasnoj savičentskoj Placi i bila je to prva večer ovogodišnje karavane koja se održala na otvorenom prostoru.

Općina Svetvinčenat je domaćin zajedno s općinama Barban, Marčana i Ližnjan, a u ime svih zajedno publiku i mikovce je toplo pozdravio načelnik Općine Svetvinčenat Dean Perković koji je u svom govoru zahvalio načelnicima općina partnera, publici koja je ispunila Placu te naglasio kako je pozitivna energija odagnala kišu koja je još poslijepodne prijetila. Zaželio je svima sjajnu mikovsku večer, a ona je bila upravo takva.

Prekrasna Savičenta u svako doba dana

Šesnaest novih skladbi dobilo je veliki pljesak odlično raspoložene publike, a dlanovi se nisu štedjeli ni za vrijeme nastupa posebnih gosti večeri, jer svoje su mikovske hitove izveli Nina Fakin, Alen Vitasović, Đani Maršan i Vesna Nežić Ružić.

Svježa svetvinčentska večer nije ohladila dlanove i grla publike koja je zapljeskala i zapjevala s izvođačima u revijalnom programu, a nastupili su Indivia, Duško Jeličić i Nevia Rigutto, Džo Maračić Maki, Gina Picinić i Lorenza Lola Puhar.

Nakon revijalnog programa došlo je vrijeme i za objavu savičentskih glasova publike i dodjele nagrada, a prema glasovima publike treće mjesto sa 68 glasova osvojila je skladba „Srića“ (Suzana Matušan Avgustini/Mario Marušić/Luka Brgić/Mauro Giorgi) u izvođenju Eleonore Dobrović i Luke Brgića (harmonika), drugo mjesto osvojila je skladba „Sansego moja mladosti“ (Andrej Baša) u izvedbi Gine Picinić, sa 69 osvojena glasa, dok je uvjerljivo slavila skladba „Tri mladića“ (Robert Grubišić/Robert Pilepić/Robert Grubišić) u izvedbi Dina Gušića, Mateja Plavčeka i Jure Kaurlota, koja je osvojila 147 glasova svetvinčentske publike.

Poslije pet sjajnih festivalskih večeri, po zbroju bodova, u ukupnom plasmanu i dalje vode „Tri mladića“ sa 99 bodova, druga je „Sansego moja mladosti“ sa 82 osvojena boda, dok je na trećem mjestu sa 75 bodova skladba „Pelica od pine“ (Robert Grubišić/Vjeko Alilović/Robert Grubišić) u izvođenju Katje Budimčić Sabljar i Andrine Frleta.

Svetvinčenat je bila pretposljednja stanica jubilarnih Melodija Istre i Kvarnera, mikovci su se podružili s domaćinima te se potom vratili u svoju matičnu luku, u Rijeku. Tu ih očekuje generalna proba u srijedu te veliko finale, pravi spektakl na Trgu riječke rezolucije u četvrtak, s početkom u 21 sat. Podsjetimo, finale će izravno prenositi HRT, a pravi doživljaj će biti uživo u srcu „grada koji teče“.

Pokrovitelji festivala su: Primorsko-Goranska Županija, Istarska Županija – Regione Istriana (Upravni odjel za Kulturu i zavičajnost), Grad Rijeka, Grad Bakar, Grad Pazin, Grad Kastav, Grad Opatija, Grad Krk, Općina Malinska-Dubašnica, Općina Punat, Općina Barban, Općina Svetvinčenat, Općina Marčana, Općina Ližnjan, TZ Kvarnera, TZ Grada Rijeke. Festival podržavaju: Dezinsekcija Rijeka, GP KRK, HDS Zamp, Migross, Netcom, Barocco caffe, Tisak Šuljić, Art stvaraonica, Loretta i Zlatarna Federiko Opatija.

Pročitajte još...