Slavodobitnik 48. Trke na prstenac je Daniel Broskvar

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bilo je neizvjesno do samog kraja tko će danas osvojiti titulu najboljeg viteza Barbanštine na 48. Trci na prstenac. Pobjedu na barbanskom Gradišću izborio je Daniel Broskvar s ukupno osam bodova – dva punta u prvom trku, a u sridu je pogodio u sljedeća dva trka.

Broskvar je ovogodišnju titulu slavodobitnika Trke na prstenac izborio na konju Dila čija je vlasnica Ivana Matošević, a uz asistenciju kopljonoše Filipa Pavlića. Slavodobitnik Trke na prstenac dobio je nagradu koju je osigurala tvrtka Rudan d.o.o. i to u iznosu od 5.000 eura.

Časni sud 48. Trke na prstenac činili su njegovi članovi: predsjednik Mario Kožljan, članovi Bruno Kožljan i Marino Broskvar. Vođa pješaka s naoružanjem je Sandi Maurić, a nosači i podizači prstenca su Darko Kolić i Aldo Kožljan. Vođa konjanika koji nosi zastavu Trke je Gvido Babić.

Večeras je užareno u Barbanu kako na trkalištu tako i u dijelu zabavnog programa. Program su otvorili nastupi limene glazbe, mažoretkinja i KUDA-a Barban, a nakon Trke zahuktalo se uz Mladena Grdovića i Night Express band.

Da ponovimo, jučer je održana 29. Trka za viticu u kojoj je pobjedu izborio Maksimilijan Rojnić s ukupno sedam bodova – punat u prvom trku, a u sridu je pogodio u sljedeća dva trka te je osvojio po tri boda. Rojnić je jahao na na konju Sindi čiji je vlasnica Melani Zajgar, a uz asistenciju kopljonoše Massima Rojnića.

Fortenova grupa je zajedno sa svojim kompanijama Agrolagunom, Jamnicom i Konzumom, već četvrtu godinu zaredom generalni sponzor Trke na prstenac te na takav način daje doprinos očuvanju važne tradicije, kulturne baštine i povijesti Barbana i Istre.

Jamnica ove godine slavi čak 195 godina te je zajedno s Janom, službena voda Trke na prstenac, a sa sloganom Izvorno naša, ponosno ističe svoje domaće podrijetlo i tradiciju te podržava mnoge izvorno naše događaje, baš kao što je i Trka na prstenac.

Konzum na području Istre ima ukupno 56 prodavaonica i više od 600 zaposlenika koji svakodnevno omogućuju kvalitetnu uslugu, ponudu i najbolju vrijednost za novac za sve kupce. Agrolaguna oduvijek značajno doprinosi promociji kvalitetnih lokalnih proizvoda, od sada i u sklopu taste&shop Festigia – nove kušaonice i trgovine istarskih sireva Špin, Ol Istria maslinovih ulja i Vina Laguna u Poreču na adresi Mate Vlašića 34, kojim obogaćuje ponudu eno-gastro turizma u Istri.

Trka na prstenac održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike. Organizatori se zahvaljuju i ponosni su na glavne sponzore te suradnju s tvrtkama: HEP d.d., Fortenova grupa, Rudan d.o.o. i A.B.S.

Pročitajte još...