VELIKA FOTOGALERIJA | 16. Weekend Media Festival: Ponešto za svakoga

Facebook
Twitter
LinkedIn
FOTO: Marijana Pletikos

Završilo je 16. izdanje Weekend Media Festivala, tradicionalno održanog u prostorima stare Tvornice duhana u Rovinju. Glavne teme konferencije bile su kreativni biznis, mediji, umjetna inteligencija, marketing i društvene mreže.

Sveukupno dvjestotinjak panelista i predavača iz regije i svijeta sudjelovalo je u kreiranju programa za oko 6 tisuća sudionika. U trodnevnom programu konferencije upravo je AI kao tema bila najdominantnija. Raspravljalo se o utjecaju umjetne inteligencije na poduzetništvo, tehnologiju, medicinu, kulturu i društvo općenito. Svoj doprinos na tu temu dao je i vodeći hrvatski astronoma i pokretač Zvjezdarnice Višnjan Korado Korlević.

Svi govornici složni su u tome kako umjetna inteligencija predstavlja industrijsku revoluciju modernog doba i kako će upravo ona potaknuti stvaranje novih uspješnih poduzetničkih ideja i radnih mjesta koja još ne postoje.

Osvježenje uobičajenom programu konferencije došlo je u vidu paralelnog programa posvećenom ljudskim potencijalima HR.Weekend koji je bogato popunjen raspravama i radionicama o aktualnim temama na tržištu rada poput sveopćeg deficita kadrova, uvoza radne snage, visoke fluktuacije i specifičnostima nove Z generacije u ulozi zaposlenika.

Cjelokupna konferencija uobičajeno je popraćena kvalitetnom enogastronomskom pričom, a sudionici su imali priliku kušati delicije poznatih chefova iz regije. Sve u svemu, ovogodišnji Weekend Media festival ispunio je visoka očekivanja i ponudio ponešto zanimljivo za svakog sudionika. 

FOTO: Marijana Pletikos

Pročitajte još...