ZAVRŠNA PRODUKCIJA RADOVA: Kulturno-umjetnički susreti mladih mladima su aktivnosti usmjerene na organizaciju kvalitetnoga slobodnog vremena

Facebook
Twitter
LinkedIn

Centar za mlade „Alarm“ Pazin već drugu godinu zaredom provodi projekt „ZaMe“ s ciljem osnaživanja CMA Pazin kao prepoznatljive udruge mladih i za mlade koja djeluje na području grada Pazina i Pazinštine radi podizanja ukupne kvalitete života u lokalnoj zajednici.

U sklopu projekta provode se aktivnosti profesionalnog informiranja i savjetovanja mladih (PIS mladih) te kulturno-umjetnički susreti i večeri mladih mladima (KUS mladih mladima).

Kulturno-umjetnički susreti mladih mladima su aktivnosti usmjerene na organizaciju kvalitetnoga slobodnog vremena, a ujedno u poveznici s kulturom i umjetnosti. U 2023. godini su u ponudi bile književne, filmske, fotografske i likovne radionice, a u sklopu KUS-a djeluje i Književni klub CMA Pazin.

Sve aktivnosti provode mlade osobe izraženog afiniteta prema određenom umjetničkom polju, a posebnost je i što svi dolaze iz Pazina ili su na neki način vezani za srce Istre.

Osim radova s kulturno-umjetničkih susreta, na Produkciji će se predstaviti nova brošura i prvi fanzin CMA Pazin, nastao uz suradnju s udrugom „Forma“.

Iz CMA Pazin poručuju: „U 2023. godini družili smo se na raznim aktivnostima, a dobar dio njih uključivao je neki oblik umjetnosti.

Bilo je tu raznih (ne)zgoda uz knjige, žustrih rasprava, ispisivali smo svoje prve priče, objektivom promatrali svijet oko nas i bilježili ga na originalan način, a tu je kreativno izražavanje na platnu i putem fanzina. Svašta nešto, a za svakoga ponešto! Baš to je ZaMe!“

Pridružite se na Završnoj produkciji radova KUS mladih mladima i druženju 15. prosinca 2023. godine s početkom u 20 h u Kaštelu (ex RocKastel). Opustite se pred blagdane te podržite domaću kulturno-umjetničku scenu i mlade kreativne virtuoze.

Vjerujemo da će vas radovi i iskustvo sudionika potaknuti da se i sami upustite u kreativan svijet te pridružite na novim programima u 2024. godini.  

Više informacija možete pronaći na događaju, društvenim mrežama (Facebook Instagram) te mrežnoj stranici Centra za mlade Alarm Pazin.

Aktivnosti projekta ZaMe vajk! – za aktivne mlade – Redovan program CMA Pazin provode se uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade te Grada Pazina.

Pročitajte još...