Centar za kulturu i obrazovanje Pazin i Terme Santo Stefano potpisali sporazum o poslovnoj suradnji

Facebook
Twitter
LinkedIn

Centar za kulturu i obrazovanje Pazin provodi program obrazovanja odraslih „Osposobljavanje za poslove održavanja okućnica i bazena“, verificiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Program traje 130 sati, a po uspješnom završetku polaznici dobivaju uvjerenje koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

Ciljevi programa su uslijed razvoja turizma i porasta smještajnih objekata polaznicima osigurati stjecanje kompetencija i osnovnih znanja iz područja vrtlarenja potrebna za održavanje okućnica, pravilnog čišćenja bazena i održavanja bazenske vode te znanja o radu na siguran način.

Prvi ciklus programa ove godine započeo je u siječnju 2024. godine s 15-ero upisanih polaznika, a provedba novog ciklusa najavljena je za jesen.

Uz teorijsku nastavu koja se održava u Spomen domu u Pazinu, uključena je i praktična nastava u turističkim smještajnim objektima.

U Istarskim toplicama polaznici će odraditi praktičnu nastavu iz područja vrtlarstva i hortikulture koja uključuje četiri tematske cjeline; alate i strojeve za održavanje okućnica, obradu tla za sadnju, sadnju vrtnih kultura i formiranje travnjaka te njegu vrtnih kultura.

Pročitajte još...