Gin porečkog Sempervivuma, iz sela Veleniki, najbolji je na svijetu!

Facebook
Twitter
LinkedIn

ALDO 52 – Aged Barreled Gin – Solera Reserve Marka Fabića iz porečke destilerije Sempervivum proglašen je na nedavnom Concours international u francuskom Lyonu najboljim ginom na svijetu u konkurenciji od čak 8.768 uzoraka, koji ima 160 kategorija za kušanje žestokih pića. 

Kategorije uključuju:  Whiskeys, Bourbon, Brandies, Soju, Shochu, Baijiu, Gin, Vodka, Rums, Cachaça, punches, cocktails, liquorice-flavoured drinks, creams, liqueurs and sherries. ALDO 52 proglašen je od svih navedenih kategorija najbolje ocijenjeni destilat sa 97/100 bodova, te je proglašen World’s best spirits.

Marko Fabić, inače doktor tehničkih znanosti, koji, osim što uživa u prenošenju novih znanja studentima, u  svojoj “inovativnoj konobi” stvorio je više od dvadeset vrsta rakija i likera, a prestižna nagrada za gin nije jedino svjetsko priznanje koje je osvojila mala destilerija iz sela Veleniki.

Destilerija Sempervivum može se do sad pohvaliti s više od 100 nagrada i priznanja, a osim gina, proizvode rakije, likere, whisky, rum, vodka, maslinovo ulje, suvenire… sve s ciljem očuvanja tradicije i poznatih istarskih okusa.

„Svako priznanje je potvrda kvalitete proizvodnje naše destilerije Sempervivum koja je prepoznatljiva ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu. Svi naši destilati sadrže nezaobilazni dio tradicije i konstatna poboljšanja kvalitete, što nas u konačnici postavlja na sam svjetski vrh kvalitete. Ovim svjetskim priznanjem najbolje kvalitete ponosno predstavljamo naše proizvode koji nose dio nas, naše Istre, našega Poreča i našega sela Veleniki“, Kaže Fabić.

„Jako mi je drago da na svojem području imamo male obrtnike, proizvođače, ljude koji kroz ljubav prema onome ča delaju, to rade najbolje i tako pričaju priče o našem kraju“, čestitao je destileriji Sempervivum i porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

 

Pročitajte još...