Matija Babić istarsku industriju tartufa nazvao prevarom, Buzećan Marušić poručuje: “Kritičari koriste, ali taj tip nije normalan!”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pazinština, pogotovo njen sjeverni dio, uvelike je poznata po tartufima. Zbog toga, zanimljiva je tema „dodavanja arome“ koju je u više navrata dosad poticao Matija Babić, poznati novinar i osnivač najčitanijeg hrvatskog medija, Indexa. No, na njegovu „tiradu“ koja se najbolje može očitati OVDJE, reagirao je istarskoj javnosti dobro poznati Robert Marušić, buzetski poduzetnik i menadžer, kako mu stoji u opisu na društvenim mrežama te smo istom postavili nekoliko pitanja.

U čemu griješi Matija Babić?

Matija Babić ne griješi. On je potpuno promašio temu, formu i cilj. Tako pametan čovjek se može puno bolje informirati jer u Istri su sva vrata otvorena.

Zbog čega reakcija udruga tartufara ili ugostitelja nije snažnija?

Ovo nije tema za Udrugu tartufara. Bolje bi bilo okrenuti pilu naopako i upitati zašto nitko ne reagira na brojne reklame na obali “Tartufi, Ribe, Čevapi”, a ni “T” od tartufa… To je prevara. Postoje jela sa tartufima i jela sa okusom tartufa.

Može li se ovaj ‘problem’ riješiti na višestrano zadovoljstvo – podignuti kvalitetu proizvoda i samim time začepiti usta kritičarima?

Kritičari koriste. Ali ne „pljuvači“ koji targetiraju u ovome slučaju jednu obitelj koja se prva u Istri počela baviti tartufarskim biznisom legalno. Ističem to posebno, legalno. Bili smo do kraja 80-ih šverc destinacija za talijansko tržište.

Danas ponosno predstavljamo Istarske tartufe! Da ima „lova u mutnom“, vjerojatno ima, ali ništa manje od “smrznute ribe”, miješanog vina sa vodom, ‘prelivanja’ jeftinog ulja iz Trsta u stare bočice s etiketom istarskog ulja. Toga je uvijek bilo, ali to nije naš problem već problem odgovornih službi. Etiketirati cijelu Istru da je prevara, to je nečuveno. Taj tip nije normalan.

Pročitajte još...