Na Dršćevki dovršena energetska obnova višestambene zgrade – pogledajte kako sada izgleda zgrada izgrađena 1973. godine!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ovih dana dovršena je energetska obnova višestambene zgrade u Pazinu, točnije na Dršćevki. U ovoj zgradi izgrađenoj pred više od pola stoljeća, su 22 stambene jedinice na tri ulaza, a energetsku obnovu je izvršila tvrtka Vladimir Gortan d.d. iz Pazina.

Početkom lipnja prošle godine suvlasnici su donijeli Odluku kojom su izvođenje radova energetske obnove na svojoj zgradi povjerili izvođaču „Vladimir Gortan d.d.” iz Pazina. Usluge nadzora radova obavljala je tvrtka Učka-konzalting d.o.o, također iz Pazina.

Energetskom obnovom zgrade postići će se projektirana ušteda godišnje potrebne toplinske energije za grijanje od 65% te ušteda godišnje primarne energije od 58%. Za spomenuti je svakako i smanjenje emisije CO2 na godišnjoj razini za oko 58% što se dobilo dekarbonizacijom zgrade.

Kada govorimo o konkretnim benefitima, to su prije svega: povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, povećanje toplinske zaštite ravnog krova, povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom tavanu, povećanje toplinske zaštite stropa iznad vanjskog zraka/garaže, povećanje toplinske zaštite poda iznad negrijanog prostora,  povećanje toplinske zaštite zida prema negrijanim prostorima i negrijanom stubištu te zamjena vanjske stolarije.

Ovako je zgrada izgledala prije obnove…

 

Pročitajte još...