Na Vinistru prijavljeno 317 uzoraka malvazije – na Pazinštinu stiglo pet zlatnih medalja!

Facebook
Twitter
LinkedIn
In Sylvis vinarija u Svetom Petru u Šumi

Vinistra je objavila službene rezultate za 2023. godine, i to za sva ostala vina, nakon što je objavila „svijet malvazije“ koje je očekivano najviše. Pao je još jedan rekord na Svijetu malvazija.

U Poreč je stiglo 317 malvazija iz sedam zemalja: Hrvatske, Slovenije, Italije, Španjolske, Grčke, Portugala i Srbije. Ocjenjivanje najomiljenije istarske sorte tradicionalno se održava u sklopu Vinistrinog međunarodnog ocjenjivanja vina i jakih alkoholnih pića, na koje je pristiglo još 325 uzoraka vina raznih sorti i 58 uzoraka jakih alkoholnih pića, a s malvazijama ukupno 700 uzoraka.

Kada je u pitanju Pazinština, ima nagrađenih i tu. Malvazija istarska, berba 2022. godine, supetarskog brenda In Sylvis vina iz Turčinovića u Svetom Petru u Šumi dobila je zlatnu medalju.

Isti broj bodova i zlatnu medalju dobila je i malvazija „case vecchie“ od Vina Fachin iz Motovuna, kojima također čestitamo na odličnom vinu. Blizu je, iako formalno nije na Pazinštini, ali spomenimo da je zlatna medalja za Malvaziju istarsku stigla i u Kukurine, kod Vina Baćac.

U kategoriji zrele malvazije dvije berbe Malvazije La Prime od Vina Fakin dobile su zlatne medalje, a istog sjaja je i medalja Vina Benvenuti za Malvaziju Livio Benvenuti iz 2021. godine.

 

Pročitajte još...