NESVAKIDAŠNJI PROJEKT: Luka Ferboković izradio za park u Funtani dva dvometarska metalna robota

Facebook
Twitter
LinkedIn
FOTO: Foto Mondo

Luka Ferboković je rodom iz Lanišća (dio Čepića) i dobro je poznat Čepljanima i Kršancima gdje je zajedno s obitelji napravio novu kuću. Prije tri godine otvorio je i obrt Badass Revolution (možete pogledati i fotografije radova), a sada puni stupce medijskih natpisa zbog zanimljivog projekta.

Naime, za Crazy Cars Funtana i tamošnji park izradio je dva dvometarska metalna robota koja izgledaju iznimno zanimljivo i prepuno detalja, a posebno je impresivno što Luka radi većinom od recikliranih materijala.

„Inače radim u Rockwoolu, a Badass Revolution, kako mi se zove obrt, je sporedni posao. Izrađujem namještaj, suvenire, skulpture i ostale alate, ali mogu slobodno reći – radim što god se može napraviti od drva i metala po narudžbi“, kaže Ferboković pa nastavlja:

FOTO: Foto Mondo

„Do suradnje vezane uz robote stiglo je nakon što me vlasnik Crazy Carsa Funtana lani kontaktirao za izradu svjetlećih bundeva povodom Noći vještica, a ja sam ih napravio od starih iskorištenih „bombula“ freona. Svaka „bombula“ je imala svoje strašno lice i nakon toga smo radili jedan projekt na motoru. Od starog motora napravili smo Mad max motor, a onda kad sam to završio, pao je dogovor i za ova dva robota.“

Kaže kako je izrada trajala oko dva mjeseca te da je radio na oba robota paralelno. „Nabavljao sam materijal od raznih mehaničara i otpada. Tražili smo ideje na internetu, ali moram reći i kako je želja bila da napravim jedan borbeni stroj s jednim kotačem, a drugi veći da ima lice. Sve ostalo dobio sam maksimalnu slobodu.“

Roboti su prošli tjedan i montirani u Crazy Cars parku, u Funtani, a mogu se vidjeti kada je otvoren park i kada kreće show.  Sve u svemu, ako želite vidjeti metalne robote iz Kršana, morate otići u Funtanu, a mi jedva čekamo koji novi projekt sprema kreativni Luka Ferboković.

FOTO: Foto Mondo
Pročitajte još...