NOVI PROJEKT: Festival strukovnih zanimanja dolazi u Pazin!

Facebook
Twitter
LinkedIn

„Festival obrazovanja“ – manifestacija koju je Udruženje obrtnika Labin organiziralo s predstavljanjem više škola sa strukovnim obrazovnim programima u GK Labin od ove godine podignuta je na višu razinu te je ove godine krovni organizator Obrtnička komora Istarske županije.

„Festival strukovnog obrazovanja“ organizira se s ciljem promocije i poboljšanja upisa u strukovna zanimanja. Za sudjelovanje se prijavilo 15 srednjih strukovnih škola (14 iz Istarske županije, jedna iz Primorsko goranske županije), te 35 osnovnih škola.

Festival je organiziran na način da se srednje škole prezentiraju na štandovima (video i ostali promotivni materijali, radovi učenika), zajedno s obrtnicima koji će uživo prezentirati svoje struke, te obrtima i tvrtkama koji će ponuditi stipendiranje učenicima.

Učenici završnih razreda osnovnih škola u organizaciji Obrtničke komore Istarske županije i udruženja obrtnika posjetit će Festival i na taj način dobiti informaciju o mogućnostima upisa i o zanimanjima u koja se žele upisati.

Petak je rezerviran za organizirane posjete, a autobus i za labinske učenike kreće u 14:50 s Autobusnog kolodvora Labin. Za subotu kad su planirane pojedinačne posjete djece s roditeljima predviđen je interesantan program predstavljanja strukovnih zanimanja. Pozivaju se zainteresirani roditelji i učenici da posjete FSZ i na jednom mjestu dobiju što više korisnih informacija o dostupnim programima srednjoškolskog obrazovanja.

Pročitajte još...