Pazinski gospodarstvenici predstavili osnovnoškolcima svoje djelatnosti i potrebe

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na inicijativu trgovačkih društava s područja Grada Pazina, u suradnji s Osnovnom školom Vladimira Nazora Pazin te Gradom Pazinom, krajem ožujka održana je prezentacija deficitarnih strukovnih zanimanja.

Potrebu za strukovnim kadrom (kamenoklesari, zidari, stolari, vozači, strojobravari, zavarivači….) kroz izuzetno zanimljive prezentacije iskazalo je nekoliko gospodarstvenika s područja Grada Pazina:  Kamen d.d., Gastro- Tim d.o.o., Internova d.o.o., Filix d.o.o., i  Eltor d.o.o.

Gospodarstvenici su učenike informirali i o mogućnostima za stipendije te plaćenu praksu. Suzana Jašić, gradonačelnica Grada Pazina ukazala je na nedavno donesen novi Pravilnik o dodjeljivanju stipendija učenicima i studentima s područja Grada Pazina na osnovu 3 različita kriterija: temeljem ostvarenih visokih rezultata, temeljem složenih socijalnih uvjeta i temeljem deficitarnih zanimanja.

Prisutnima su se obratile i Karmen Gašparini, predsjednica Udruženja obrtnika Pazin i ravnateljica Osnovne škole Vladimira nazora Pazin, Zdenka Turkalj-Čohilj. Prisutnima su gospodarstvenici, zajedno s tvrtkom Pisinium d.o.o., pripremili i zakusku kako bi učenici i učenice kušali proizvode spomenute tvrtke.

S nadom da su prezentacije zainteresirale i potaknule učenike/učenice osmih razreda na razmišljanje o upisu strukovnih zanimanja, Grad Pazin dogodine planira uključivanje većeg broja sudionika radi predstavljanja zanimanja za kojima postoji ili će postojati potreba na tržištu rada.

Pročitajte još...
Posjetite Dan otvorenih vrata policije u Pazinu!

Policijska uprava istarska ponovno počinje s održavanjem Dana otvorenih vrata pa će se tako ovog četvrtka, 18. travnja, policijski službenici…