Potpisan sporazum o sufinanciranju provedbe programa „Hrvatski jezik i kultura za strance“ za sve obrtnike koji zapošljavaju strane radnike u 2024. godini

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pučko otvoreno učilište u Pazinu (sada Centar za kulturu i obrazovanje) organizira neformalni program hrvatskog jezika i kulture za strance u trajanju od 50 školskih sati, posebno skrojen za strane radnike iz trećih zemalja kojih je sve više na području grada Pazina i Pazinštine.

Ciljevi programa su uspješna integracija stranih radnika u poduzeća, odnosno tvrtke gdje rade, a potom i uspješna integracija u zajednicu i društvo. Program je prilagodljiv određenom sektoru u kojem su strani radnici zaposleni, a nastava se provodi uživo na engleskom jeziku.

Cijena programa po polazniku iznosi 300,00 EUR, a Udruženje obrtnika Pazin sufinancirat će obrtnicima iznos od 15% (45,00 EUR) po polazniku.

Pravo prijave imaju svi obrtnici članovi Udruženja uz uvjet da su podmirene sve obveze prema davatelju potpore.

Sufinancirani iznos po polazniku Udruženje obrtnika Pazin će uplatiti obrtnicima po dostavi odgovarajuće dokumentacije (ugovora o radu radnika, potvrda o uplati iznosa programa).

Mjesto održavanja programa je učionica u Spomen domu te lokacije i sadržaji u gradu Pazinu koje omogućuju iskustveno učenje, praktično snalaženje i komunikaciju s žiteljima lokalne zajednice. Uvjet za pohađanje programa je osnovno poznavanje engleskog jezika.

Vrijeme provedbe programa zainteresirani obrtnici dogovarat će izravno sa  Pučkim otvorenim učilištem u Pazinu, a o točnom terminu će biti obaviješteni čim se formira grupa.

Za iskazivanje interesa, više informacija o programu i prijavu kontaktirajte odjel obrazovnih djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu na broj 099 8102 050 (Marina Bijonda Brezac), e-mail: obrazovanje@puckouciliste-pazin.hr, a za više informacija o mogućnostima i uvjetima sufinanciranja  od strane Udruženja obrtnika Pazin broj 098 434 254 (Alison Merlić), e-mail: uo.pazin@hok.hr.

Pročitajte još...