REZULTATI S VINISTRE | Motovunci imaju najbolji teran, Vina Fakin mladi, Vina Benvenuti zreli, a Destilerija Krulčić dobila dva zlata travaricu i teranino!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Najveći vinski događaj u Istri, porečka Vinistra jučer je obznanila rezultate ovogodišnjih ocjenjivanja. Pazinština je još jedanput pokazala kako se ovdje rade kvalitetne vina, ali i rakije.

Kad je ovaj lokalitet u pitanju, Motovunci su daleko ispred svih. Da je Motovun vinski lokalitet, pokazala je i ova Vinistra. Čak 22 medalje otišle su na Motovunštinu, od čega i dvije glavne nagrade.

Vina Fakin imaju najbolji mladi teran na ovogodišnji Vinistri, a Teran Livio Benvenuti je najbolji zreli teran na ovogodišnjoj smotri.

Uz to, Benvenuti vina dobile su i platinastu medalju za muškat San Salvatore, a Vina Fakin zlatnu za svoj muškat žuti. Benvenuti vina „zlatom“ su se ovjenčali i za njihovu Coronu grande (bijelo miješano).

Supetarska vinarija In Sylvis dobila je zlatnu medalju za Arbor Cuvee (miješano crno) te srebrnu medalju za Florens Rose koje je ujedno bilo i najbolje ocijenjeno rose vino na Vinistri.

Dvije zlatne medalje stigle su i u Lindar. Destilerija Krulčić je zaslužila zlatne medalje za travaricu i teranino, a dobili su i još jednu srebrnu diplomu za rakiju od crnog trna.

Sve rezultate možete vidjeti OVDJE.

Pročitajte još...