„Što digitalni nomadi i poduzetnici središnje Istre mogu zajedno?“

Facebook
Twitter
LinkedIn

U subotu, 15.10., održana je u sklopu Internacionalnog sajma pršuta u Tinjanu panel diskusija koju su zajednički organizirali Razvojna agencija Srce Istre i Općina Tinjan, u sklopu provedbe Startup village projekta i Internacionalnog sajma pršuta ISAP 2022.

Nakon pozdravnog govora načelnika Općine Tinjan, okupili su se poduzetnici središnje Istre te svi sudionici koji su bili zainteresirani podijeliti svoja znanja i iskustva.

Tema panela bila je „Što lokalni poduzetnici i digitalni nomadi mogu zajedno?“. Cilj diskusije bilo je predstaviti mogućnosti koje donosi koncept digitalnih nomada i što znači pojam „remote work“. Sudionici panela bili su Dragana Pehar, stručnjakinja za digitalni marketing, Marijan Makar, direktor poduzetničkog inkubatora Lucera d.o.o. iz Ludbrega te Katarina Bulić Bestulić, digitalna odvjetnica koja provodi Global business education.

Moderatorica i voditeljica projekta Startup village, Claudia Pučić, kao vanjska suradnica na Startup village projektu predstavila je cilj programa kojim će se razviti sadržaji za povezivanje digitalnih nomada i lokalnih poduzetnika te je isto tako predstavila izazov u pronalasku smještaja za sve one koji žele boraviti u Istri na dulje vrijeme.

Panelisti su predstavili područja svojeg djelovanja, a koja uključuju važnost zajednice i organiziranja događaja gdje se znanja i iskustva mogu dijeliti. Isto tako veliku ulogu imaju coworking prostori koji djeluju na području Istarske županije, a među kojima je i Pazin UP kojim upravlja Razvojna agencija Srce Istre i koji se odlikuje visokom brzinom interneta i novim prostorima od 2019. godine.

Katarina Bestulić Bulić je istaknula kako je iskustvo poslovanja kao digitalni nomad pozitivno te kako se njime šire vidici i upoznaju druge kulture, a skupljenim se znanjem vlastitoj zajednici može dati veliki doprinos.

Marijan Makar, sudionik panela i direktor ludbreškog poduzetničkog inkubatora, jedan je od dva dobitnika Startup village projekta iz Hrvatske. Zaključio je kako su networking i edukacija ključ daljnjeg razvoja što je potvrđeno u drugom dijelu događanja gdje su sudionici imali priliku predstaviti svoje poslovanje i proširiti mrežu klijenata i djelovanja te se inspirirati novim idejama.

Pročitajte još...