Uređaji za kontrolu falsifikata novčanica eura – ugovoreni popusti za članove Udruženja obrtnika Pazin

Facebook
Twitter
LinkedIn

Prelaskom na valutu eura, hrvatska postaje dio velikog teritorija primjene ove valute, ali uz prednosti koje to donosi, ima i određenih rizika.

Jedan od njih je rizik ispravnosti novčanica koje će se naći u opticaju, odnosno mogući priliv krivotvorenog novca iz kriminalnih krugova koji bi htjeli iskoristiti priliku još neiskusnog tržišta za ostvarivanje nezakonite dobiti i pranja novca.

Dosadašnje hrvatsko tržište sa kunskom valutom nije bilo izloženo velikom riziku krivotvorenja jer je tržište kuna bilo relativno malo a rizik veliki. Uvođenjem eura hrvatsko tržište novca gubi barijeru nacionalne valute i postaje otvorena za ulazak novčanica eura iz Eurozone, ali i falsificiranih novčanica.

Kako bi se spriječili veći gubici i neugodnosti zbog dokazivanja neumiješanosti u falsificiranje novca, savjetuje se poduzetnicima koji rade s gotovinom da se pripreme i uvedu u poslovanje neki od postupaka kontrole ispravnosti novčanica.

Kako bismo Vam olakšali i ubrzali postupak traženja mogućih rješenja, Udruženje obrtnika Pazin  je sklopilo Sporazum o suradnji s tvrtkom „More Mandić“ d.o.o. iz Sv. Filipa i Jakova (Internet trgovina „PROVJERA NOVČANICA“, kojim se za izabrane najpogodnije proizvode u kontroli novčanica osigurao popust za nabavu istih. Svaki poduzetnik može za sebe izabrati najpogodnije sredstvo kontrole, ovisno o načinu i obimu rada s gotovinom, razini educiranosti zaposlenika, mjestu preuzimanja novca i sličnom.

U prilogu je ponuda  proizvoda s opisom na koji način se vrši kontrola novčanica i s naznačenim popustom za članove Udruženja obrtnika Pazin. Na naznačenu veleprodajnu cijenu obračunava se PDV i transportni trošak.

Za narudžbu proizvoda potrebno je poslati upit ili narudžbu na mail info@provjeranovcanica.com uz obaveznu naznaku da ste član Udruženja obrtnika Pazin, radi ostvarenja popusta.

Napominjemo da je elektronski detektor iz ponude uspješno prošao testiranje od strane Europske centralne banke. Elektronski detektori sami otkrivaju i signaliziraju sumnjive novčanice, dok UV detektori osvjetljavaju novčanicu UV svjetlom pod kojim su jasno vidljive zaštitne oznake novčanice koje zaposlenik treba uočiti i temeljem njih zaključiti da li je novčanica ispravna ili sumnjiva.

Olovke testeri rade na način da se stavi kratka oznaka  na svijetli dio novčanice, koji kod pravih novčanica odmah blijedi i kasnije nestaje a kod lažnih potamni.

Cjelokupnu ponudu uređaja i dodatne opreme ponuditelja možete pogledati na web stranici https://www.provjeranovcanica.com. Osim opreme za kontrolu novčanica, možete naći i drugu opremu kao što su brojači kovanica, euro novčanik sa kolonama za kovanice i slično.

Ukoliko se želite odlučiti za neki drugi proizvod ili više njih iz prodajnog asortimana internet trgovine „PROVJERA NOVČANICA“, pošaljite upit uz naznaku da ste član Udruženja obrtnika Pazin, jer će ponuditelj nastojati, kad to marža omogućava, odobriti popust i drugim na proizvodima.

ASORTIMAN

Pročitajte još...