ZANIMLJIVO: Na Festivalu strukovnih zanimanja koji se održao u Pazinu, nije se predstavila Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile?!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Revolt velike većine posjetitelja i Pazinjana je izazvala činjenica da na Festivalu strukovnih zanimanja koji se u petak i subotu održao u Gradskoj-školskoj dvorani u Pazinu, svoj štand nije imala i GSSJD iz Pazina.

Uistinu, pazinska strukovna srednja škola nije našla za svrsishodno postaviti štand na festivalu u vlastitom gradu u koji je prema nekim procjenama stiglo oko 700 djece. Kako saznajemo, veliki dio rasprave na ovogodišnjem FSZ doticao se baš te činjenice.

Sve veća potreba za „strukovnjacima“ možda zaista dolazi i iz zanemarivanja animacije mladih školaraca za strukovnim školama i zanimanjima. Neki to nazivaju propustom, neki skandalom, a svoj neslužbeni komentar na društvenim mrežama dala je i ravnateljica te škole objasnivši kako GSSJD ima više zainteresiranih nego mogućnosti prijave učenika pa su u dogovoru s Obrtničkom komorom odlučili kako će prostor ustupiti drugim školama.

Pročitajte još...