Bend Racibor u Žbrlinima „skuhao“ svoj prvi punk rock album „Manjina“

Facebook
Twitter
LinkedIn
Članovi grupe Racibor s voditeljicom festivala Ri-rock Mirelom Pašić (foto: Facebook Ri rock)

Nedavno je na You Tube objavljen prvi album pazinskog vrlo uvježbanog i dobrog punk benda Racibor pod nazivom „Manjina“.

Plod je to trogodišnjeg ustrajnog rada ovog benda koji probe održava u Žbrlinima, mjestu nedaleko Pazina. Mladi je to bend koji je nastao 2020. godine u jeku pandemije. Odradili su nekoliko koncerata od kojih je najznačajniji zapaženi na stup na Ri-rocku u siječnju ove godine.

Čine ga David Kalac na bubnju, Mihael Milašić na gitari, Mauro Kalac na bass gitari, Antonio Juričić na gitari i vokal. Imaju 12 autorskih pjesama, a sviraju i obrade starih punk hitova. Prvi album “Manjina” izbacili su u rujnu 2023.

Naime, album beskompromisnom svirkom i angažiranim tekstovima dokazao je da energija punka i dalje čvrsto i postojano odolijeva izazovima sadašnjice. Ako i prihvatimo izlizanu tvrdnju da je „punk mrtav“, momci iz garaže u Žbrlinima tvrde drukčije.

Prva pjesma na albumu „Recibor“ je instrumental, uvod u sam album. Druga pjesma „Strah“ je politička tema auto koje je Antonio Juričić. Slijedi tri autorske pjesme Nike Dagostina – „Let u šareno“ ljubavne tematike, socijalne „Krivo vrijeme“ i „Punx“. Zajedno s Antonijem Juričićem napravili su pjesme „Sasvim sam“ i „Vrijeme za promjenu“.

Autor političke pjesme „Zemlja bez spasa“ je Antonio Juričić, a on potpisuje i ljubavnu pjesmu „Razočaran“ te ljubavno – socijalnu pjesmu „Šizofrenija“. David i Mauro Kalac te Juričić napravili us pjesmu „Kstttimm“ dok album završava punk-rock pjesme „Črna žaba“ od popularnih Gustafi.

Bend se zahvaljuje svima koji ih slušaju i podržavaju, a  posebno se zahvaljuju ilustratorici Ivoni Radetić, tiskari Bat Print, bandu Angoli te Robertu Toncinu na pomoći pri izradi albuma, koje možete poslušati ovdje.

Pročitajte još...