Damir Ćus ušao, oborio rekord, pogodio tricu i sudjelovao u visokom slavlju košarkaša Pazina!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Postoji nekakav glazbeni show naziva „Nikad nije kasno“. I zaista, ta se fraza još jednom potvrdila, ali ovog puta u sportskom okruženju. Naime, u visokoj pobjedi košarkaša Pazina nad labinskim Rudarom 124:71, sudjelovao je i Damir Ćus, 66-godišnji košarkaš pazinskog drugoligaša.

Iskusni Damir ne samo da je ušao u igru, već je i ubacio tricu na oduševljenje suigrača i tribina. U adventskom raspoloženju odigrana je utakmica susjeda u kojoj su Pazinjani bili bolji s 53 koša razlike od Rudara.

Igoru Đermanu (bivšem košarkašu Pazinu) igraču i treneru Rudara domaćini žele da ustraje u radu s kadetima i juniorima što će mu se za koju godinu na parketu višestruko vratiti. U ovoj utakmici pobjednik se unaprijed znao, ali bilo je i dobrih poteza u obrani i u napadu sa 21 tricom, od čega su pazinski igrači imali 15, a od toga Tedi Daus pogodio je 7 trica. 

Prijateljstvo trenera Radnika iz Križevca Anta Tomasa (oca i trenera velikih košarkaša Marka, Ivana i Luke ) i Damira Ćus bio je motiv da se četiri godine stari rekord igranja u hrvatskim ligama tada 56-godišnjeg Tonija Svobode iz Križevaca pomakne za 10 godina odnosno na preko 66 godina.

Nepunih pet minuta prije kraja (u skladu sa registracijskim pravilnikom i specijalnom liječničkom potvrdom) u igru je zajedno sa četiri mlada (su)igrača (koji su zajedno 2,5 godine stariji od njega) ušao je u igru Damir Ćus pogodio tricu i sa 100% učinkovitosti kod prvog prekida nakon minute i po  izašao iz igre.

Poslije utakmice Damir Ćus izjavljuje da je sretan što je nakon dugo godina iznimno i to jednokratno na dan rođendana legendarnog Kreše Ćosića velikog svestranog čovjeka sa vizijom i misijom našao se ponovno u ulozi trenera – igrača. Ali, nemjerljivo vrijednije je igranje golobradih mladića i njihovih drugih mladih suigrača u seniorskoj ekipi što je strategija i vizija i misija pazinskog kluba kao i poruka  mladim igračima da žive i svakodnevno treniraju košarku uz redovne učeničke, studentske ili radne obveze.

Školsko gradska dvorana Pazin – A2 LIGA ZAPAD KOŠARKAŠA – Suci: Zrnić, Trebatički i Katalinić

KK PAZIN – KK RUDAR LABIN 124:71
(28:11, 38:26, 38:9, 20:25)

KK PAZIN: Krulčić 3, Cvijanović 7, Kovačić 8, Travalja 26, Damir Ćus 3, Jerko Ćus, Daus 21, Levak 8, Nikšić 12, Oplanić 18, Lukšić 6, Juričić 12.

KK RUDAR: Prica 3, Hodžić, Nadarević 9, Radolović, Mitanovski, Krištić 23, Stipanov 2, P. Vorano, D.Vorano, Đerman 34

Pročitajte još...