Drugi dan Istrakona bogat sadržajem – od predstavljanja dječje verzije Malog princa na čakavskom do predavanja Matea Paulišića

Facebook
Twitter
LinkedIn
Predavanje Matea Paulišića održano je na čakavskom narječju

Drugi dan Istrakona i Festivala fantastične književnosti bio je krcat sa književnim sadržajem tako da je program u subotu otvoren predstavljanjem knjige “Minji kraljić” Nade Galant koja je prevela djelo “Mali princ” Antoine de Saint-Exupérya na žminjsku čakavicu.

Predstavljena je ovogodišnja zbirka Istrakonska/FFK zbirka kratkih priča imena “Priče o konvencijama” i Tihomir Jovanović Tika je predstavio zbirku priča “Regia Fantastika”.

Aleksandar Tešić upoznao je posjetitelje sa svojom slavenskom trilogijom “Kosingas” koja kombinira elemente povijesti Srbije, narodnih priča, mitologije i slavenskog imaginarija u uzbudljiv serijal romana koji je postao ogromni fenomen u Srbiji.

Za znanstveni dio programa pobrinuo se dr.sc. Mateo Paulišić koji je na dijalektu animirano i sa puno humora objasnio trenutačno poimanje relativnosti u fizici.

Kroz cijeli dan razni kvizovi sa tematikom nerd fandoma privukli su velik broj mladih, a za ugodan kraj programa pobrinuo se odlični labinski bend Restless Sea koji su održali koncert u prostorima kluba Indians MC Croatia.

Pročitajte još...