Dugogodišnje prijateljstvo sela Ruhci i Jasenice iz zadarskog zaleđa okrunjeno još jednim sportskim susretima – kad se nađu tu dobre energije ne fali

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ljepota života je u stvaranju prijateljstava, a to su dokazali još jednom mještani sela Ruhci nedaleko Pazina, koji već godinama, kažu da im je ovo osma po redu održavaju prijateljstva s jednim malim mjestom iz zadarskog zaleđa – Općinom Jasenice. Iako im je sport okosnica druženja uvijek to završi trećim poluvremenom u kojem svirke, pečenja i veselja ne fali.

Tako su i ove godine Ruhci, dokazano dobri domaćini, od 6. do 8. listopada organizirali je osmo izdanje sportskih dana u Ruhcima na kojima već tradicionalno sudjeluju i sportski prijatelji iz Zadra. U tri dana sportaši su se natjecali u šest različitih igra. Sve je počelo sa nogometnim turnirom na kojemu su sudjelovale četiri ekipe.

Nakon što su sve ekipe igrale međusobno, najbolja je bila ona iz Zadra pod nazivom Kocka leda koja je upisa sve tri pobijede, drugo mjesto je pripalo ekipi Ruhci 1, treće mjesto Kringi, a četvrto Ruhci 2.

Osim pehara za ekipe, domaćin je uručio i trofeje za najbolje pojedince, pa je tako za najboljeg golmana proglašen Ivan Valenta, za najboljeg strijelca Trpimir Vulić, za najboljeg igrača Ante Knežević,  za najboljeg selektora Renato Prtenjača, za najbolji potez Stipe Vulić, ujedno i 32-godišnji načelnik općine Jasenice, a za fair play Neven Ivetac.

Domaćini su gostima nastojali približiti istarsku pastirsku kulturnu baštinu kroz pljočkanje i od 20 parova prvim mjestom su se okitili Mladen Rajko i Neven Ivetac koji su u finalu pobijedili Renata i Vedrana Cvitana.

Stolni tenis igralo je 8 igrača, pa je u konačnici Oskar Rajko bio bolji od Matea Rusca. Boćarski turnir igralo je 6 parova od kojih najbolji bili su Aco i Filip Popović ispred Vedrana Cvitana i Dalibora Rusca. U cornholeu sudjelovalo je 11 parova te su na kraju najbolji bili par Dražen Mofardin i Alen Popović koji su u finalu pobijedili Zdravka Vulića i Antu Kneževića.

Šesta igra je bila ona briškule i trešete na kojoj je sudjelovalo 16 parova, a prvo mjesto su osvojili Stipe Vulić i Mate Torbarina dok su drugo mjesto Ivica Zdrilić i Mile Knežević.

Jasenice spadaju u jedno od najljepših hrvatskih općina. Nalaze se u južnom dijelu velebitskog Podgorja, nedaleko od najljepših dijelova Velebita – Tulovih Greda podno drugog najvišeg vrha Velebita, a po stavovima mnogih planinara i najljepšem hrvatskom vidikovcu – Svetom Brdu.

Područje Jasenica prostire se od Modriča na zapadu do bivše tvornice glinice ponad Obrovca na istoku te od velebitskog prijevoja Mali Alan i vrhova Velebita na sjeveru do Novigradskog mora na jugu.

Danas se preko Tulovih greda nalazi jedinstvena panoramska cesta, najljepša planinska cesta s koje se istovremeno otvaraju prekrasni vidici na spektakularne oblike stijena Tula, koje izazivaju strahopoštovanje, kao i na zadarsko zaleđe i more.

Predio Praga poznato je po snažnoj buri, na momente orkanske snage, po čemu je naziv dobila i nezavisna lista Bura, sastavljena uglavnom od mladih ljudi, koji su odlučili preuzeti vlast na posljednjim lokalnim izborima u ovoj maloj općini.

Pročitajte još...