Etnoorkestar razgalio pazinsku publiku

Facebook
Twitter
LinkedIn

Danas popodne je pazinski spomen dom bio lijepo ispunjen na jednom osebujnom kulturnom događaju – nakon višemjesečnih proba jedini je istarski etnoorkestar razgalio prisutno publiku, njih 150-ak, pod ravnanjem Gorana Farkaša i Myriam de Bonte iz Pazina.

Šarolik je sastav osim glazbenika iz Pazina i iz Peroja , Rijeke, Pule, Omišlja, a međunarodnu notu daju mu i glazbenice iz Portoroža. No ipak, spomenimo pazinske snage u orkestru – osim Farkaša i de Bonte tu su i vokali Gorana Družeta, Ana Fornažar, Petra Pekica, harmonikaš Matko Kotiga, gitarist Fabijan Prević, a prije je u orkestru bio i Sebastijan Demark.

Koncert je predstavio bogatstvo glazbenog izričaja kako Istre tako i drugih dijelova Europe i Balkana, a publika pristigla iz cijele Istre nije štedjela svoje dlanove .

Koncert je započeo s istarskim Šaltinom, nastavio se s belgijskom pjesmom dobrodošlice Varwelom, pa onda s dvije pjesme na talijanskom – Var della bella bimba i Rondinellom (na tekst Giuseppine Martinuzzi) i makedonskom Sokol pije vodu.

Nastavilo se s irskom pjesmo From Gallway to Dublin, a uslijedio je povratak na istarski poluotok s pjesmom „Moj ćaća je kupija kozu“. Uslijedila je mađarska nježna ljubavna pjesma „Rosza“te dvije pjesme Darija Marušića El vin de terra i La Torniera, a službeni dio je završio s pjesmom s grčkog otoka Kalymnosa „Obi obi bi“.

Možda i najljepši dio večeri je bio kada su glazbenici na bisu zajedno zagrljeni otpjevali posljednju pjesmu na engleskom. Koncert je održan u suorganizaciji s Pučkim otvorenim učilištem Pazin.

Pročitajte još...