FOTOGALERIJA: Uz dupkom puni Spomen dom skupljeno više od 8 tisuća eura za pazinski stacionar

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na jučerašnjem humanitarnom koncertu pod nazivom “Mislimo na vas 3” u organizaciji Udruge Sindikat umirovljenika Hrvatske Pazin zajedno s povjerenstvom za ravnopravnost spolova Grada Pazina prikupljeno je više od 8 tisuća, od čega 6 tisuća na samom koncertu, a dodatno još dvije tisuće uplatom na žiro račun.

Humanitarna akcija traje do kraja mjeseca, a vi ljudi dobrog srca mogu donirati iznos na žiro račun: IBAN: HR0423800061547000324, kod IKB d.d. UMAG.

Koncert je pred šestotinjak gledatelja organiziran u suradnji s Istarskim domovima zdravlja-Ispostava Pazin, Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Grada Pazina, Gradom Pazinom i Pučkim otvorenim učilištem Pazin.

Ovim koncertom htjela se podići svijest o potrebama bolesnih i nemoćnih, naglasiti važnost humane i moralne potpore bolesnima te iskazati zahvalnost svima koji skrbe o bolesnicima – zdravstvenim, socijalnim i vjerskim djelatnicima kao i svima ostalima koji su svoj rad posvetili njezi i podršci oboljelima.

Ukupni prihod jučerašnjeg koncerta, kao i sve prikupljene donacije namijenjene su ulaganju u novi SOS sustav koji će poboljšati brigu i njegu pacijenata, ali i olakšati medicinskom osoblju njihov zahtjevni posao, a također će se pripomoći i pri uređenju prostora stacionara.

Pazinski stacionar jedan je o triju stacionara u Istarskoj županiji i skrbi o najtežim bolesnicima iz svih dijelova Istre. Kako bi bolesnicima poboljšali uvjete boravka u stacionaru odlučili su agilni pazinski umirovljenici dati svoj doprinos organizacijom ove humanitarne akcije čiji je ukupni prihod namijenjen preuređenju kupaonice i njene prilagodbe za pacijente u kolicima.

Ovoj se akciji pridružuje i pazinska Kazališna družina „Rastrepuh“, koja će u srijedu, 20. ožujka  u 19 sati održati večer pripovijedanja istarskih narodnih priča „Rastrepuhi  povidivaju“ čiji će prihod biti uplaćen na račun humanitarne akcije.

 Uz voditelja Darija Brajkovića na koncertu su nastupili: Vesna Nežić Ružić, David Danijel, Dinela Kazalac, Matej Jakša, Dominik Belac, Serđo Valić, Iva Gortan, Mješoviti pjevački zbor Roženice Pazin, Zbor OŠ Vladimira Nazora Pazin, Folklorno društvo Pazin, Muška klapa Valdibora Rovinj, djeca župa Sv. Jurja i Sv. Lucije Pazin, Glazbeni odjel OŠ Vladimira Nazora Pazin i Klapa Motovun.

Fotografije snimio: Tedi Brajković/ Fotocentar Pazin

Pročitajte još...