GRAD PAZIN: Položen vijenac povodom Dana državnosti

Facebook
Twitter
LinkedIn

Povodom Dana državnosti, koji se obilježava sutra, 30. svibnja, delegacija Grada Pazina predvođena gradonačelnicom Suzanom Jašić položila je danas vijenac kod središnjeg križa na gradskom groblju “Moj Mir” u Pazinu, kako bi uz minutu šutnje odali počast svim poginulima u Domovinskom ratu.

Polaganju su prisustvovali predstavnici udruga, političkih stranaka i Policijske postaje Pazin s ispostavom Buzet te pročelnici Gradske uprave.

Tom prilikom poručeno je kako na ovaj način izražavamo posebnu zahvalnost svima onima koji su položili svoje živote za našu domovinu, kao i svima koji su se borili i žrtvovali za slobodnu Hrvatsku.

Dan državnosti obilježava se u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine, kada su nakon desetljeća komunističke vlasti, stvoreni temelji modernog Sabora i potvrđena njegova povijesna uloga u očuvanju hrvatske državnosti. Dan državnosti predstavlja tako simbol uspostave nezavisnosti te početka demokratskih promjena.

Pročitajte još...