Gradonačelnica Jašić primila predstavnike Policijske postaje Pazin s Ispostavom Buzet

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gradonačelnica Grada Pazina upriličila je danas, 26. listopada prijem za predstavnike Policijske postaje Pazin s Ispostavom Buzet ispred koje su nazočni bili načelnica Eliza Štoković,  pomoćnica načelnice za graničnu policiju Betina Zgrablić, pomoćnik načelnice za poslove kriminalističke policije Robert Veber te vođa sektora Armando Derossi, ujedno ovogodišnji dobitnik Spomenice domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu. Prijemu su prisustvovali i načelnici općina Cerovlja, Gračišća i Lupoglava, Elvis Šterpin, Ivan Jeromela te Franko Baxa.

Iako s malim zakašnjenjem, zbog odgode koju su prouzrokovali problemi s odronima na gradskom području koncem rujna, prijemom se prigodno obilježio Dan policije. Bila je to ujedno prilika da se rezimira suradnja i događanja na Pazinštini u proteklih godinu dana, koliko je proteklo od zadnjeg tradicionalnog druženja.

„Dopustite mi da najprije izrazim poštovanje prema poslu koji obavljate. Suosjećamo s činjenicom da ste suočeni s nedostatkom kadara i da ste ponekad izloženi svakakvim komentarima i potrebama. Ponekad je osjećaj da nitko ne voli policiju, ali je svi trebaju. Usporedila bih to sa službom našeg komunalnog i prometnog redarstva. Službe su to koje trebamo, koje moraju biti tu da pomažu i  uređuju suživot naših građana i građanki“, rekla je gradonačelnica Suzana Jašić, zahvalivši se ujedno na  kvalitetnoj i pravovremenoj suradnji  u vrijeme kada se pojavio veći broj migranata te kada se radilo o slučajevima maloljetne delikvencije i oštećenja gradske imovine, kao i u drugim slučajevima u kojima je bila potreba pomoć policije.

Naglašeno je također kako je cilj suradnje gradske vlasti te one susjednih općina s policijom, da se u konačnici ljudi koji žive tu osjećaju sigurnima, kao i oni koji dolaze.

Načelnica Policijske postaje Pazin Eliza Štoković zahvalila se, pak,  na kontinuiranoj suradnji s Gradom Pazinom i općinama Pazinštine, ustvrdivši kako je ta suradnja na visokoj razini te kako je time i stanje sigurnosti na zavidnoj razini. Istaknuto je i kako su rezultati također dobri i na području koje obavlja kriminalistika.

Prijem je također bio prilika da se  razmijene informacije. Rečeno je kako se na užem gradskom području uskoro planiraju radovi na glavnoj prometnici kroz grad, od skretanja za Vrtlišće do kružnog toka, a za vrijeme kojih će biti zatvoreni dijelovi te prometnice. Razgovaralo se i o planiranim radovima na šahtovima u smislu prometne sigurnosti te o planovima da se nakon rekonstrukcije glavne prometnice u gradu zabrani tranzit kamionima.

Policiji je prenijeta i informacija kako je na Lupoglavu dnevno 150 migranata te su zamoljeni za pojačanu prisutnost, a što će se i ostvariti sada kada je interventna policija prebačena na područje Pazinštine. Naglašen je i problem s divljim odlagalištima, koji svaki dan niču te je zaključeno kako treba zajednički djelovati, uključujući i državni inspektorat, kako bi se suzbilo takvo ponašanje neodgovornih osoba.

Pročitajte još...