INVENTURA – 3. HNL ZAPAD – NK Pazinka: Mirni Pazinjani uz standardnu ‘grintu’ do sjajnog rezultata

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor ovih redaka gledao je prošlog kolovoza Pazinku u Potpićnu i nakon toga pomislio – ova će momčad teško ostati u ligi. Dvadeset i šest kola kasnije, Pazinka je sezonu završila na četvrtoj poziciji Treće HNL Zapad, potpuno zasluženo.

To u Potpićnu bio je loš dan i dokaz da se mišljenja ne trebaju kreirati nakon 90 minuta, a Pazinka je jesenski dio sezone završila na petoj poziciji s 21 bodom, iako su imali ‘paklen’ raspored.

Nakon konstantne napetosti i nekad pretjerane ‘grinte’, trener Elvis Brajković i njegov pomoćnik Emil Lazarić stigli su im kao ‘melem’. Smiren, samopouzdan i direktan, uspostavio je momčad koja je i dalje imala potrebnu ‘grintu’, a rezultati su bivali svakim kolom sve bolji. Na kraju, četvrto mjesto s čak 41 osvojenim bodom su iznad svih očekivanja, čak i najvećih optimista.

Daleko od toga da pazinska momčad nema kvalitete, ali jednostavno su bili nekako „tiši“ od ostalih te se možda to ponovno pokazalo kao odličan smjer. Pomalo je zanimljivo da su sezonu završili s negativnom gol razlikom, ali to je samo plod nekoliko loših izdanja, najviše visokih poraza na Čavlima i na Verudi.

Najviše minuta skupio je jedan od iskusnijih, Mauro Matika, koji je na terenu proveo 2213 minuta, pritom postigavši i dva pogotka. Uz njega, preko 2000 minuta odigrali su još i vratar Mladen Denić te igrači Toni Pinčan, Dominik Žgomba i Andrea Maružin, dok Nikoli Ivetcu za probijanje te brojke nedostaje 31 minuta.

Kada pogledamo ljestvicu njihovih strijelaca, postaje jasno što je Pazinjanima najviše nedostajalo u ovoj sezoni. Ivan Rojnić zabio je pet ‘penala’, a isti broj golova postigao je i Patrick Rabar, koji je bio i kapetan u 21 nastupu. Preostalih pet puta kapetansku traku nosio je Toni Pinčan.

Četiri pogotka nitko nije zabio, a po tri su nadodali spomenuti Pinčan, Andrea Maružin i Nikola Ivetac. Najspominjaniji, Pinčan, dobio je sedam žutih kartona, a jedini crveni zaradio je Brazilac Wesley Souza. Sve u svemu, pazinska je sezona bila veoma uspješna, a visoki plasman je plod više faktora koji su se spojili u odličnu priču.

Pročitajte još...