Advent u središnjoj Istri: Tjedan prepun programa – izložbe, koncerti, predstave i besplatno klizanje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Blagdanski tjedan koji je pred nama prepun je programa u sklopu Veselog prosinca u Pazinu. U blagdansko predbožićno raspoloženje ulazimo kroz bajke i priče u sklopu već tradicionalne „Bajkomanije“ u organizaciji Gradske knjižnice Pazin.

Program započinje danas, 19. prosinca, a u pričama i bajkama može se uživati sve do četvrtka, 22. prosinca 2022. godine. Na repertoaru su priče i bajke, ali i predstave za sve uzraste. Pričati će se „Olivia i vilinske princeze“, „Bajke za dobro jutro“, a danas, s početkom u 18:00 sati u holu Spomen doma na rasporedu je besplatna predstava „Tata slikovnica“. 

U blagdanski tjedan ušli su i naši vrtićarci, te je tako danas Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin predstavio svoj kalendar za nadolazeću godinu na temu putovanja, a sredinom tjedna posjetiti će ih i Djed Mraz te će nagraditi prigodnim poklonima sve mališane u njihovim skupinama.

Također, skupine Vrtića sudjeluju na Božićnom sajmu, pa ih i tamo možete posjetiti te kupnjom njihovih radova  nagraditi njihovu maštu i kreativnost.

Utrka „Trk na trg s pahuljicom“

U popodnevnim satima, danas, 19. prosinca s početkom u 17:00 sati u sportskom dijelu programa u organizaciji Športsko rekreativnog kluba „Vita“ mali i veliki će se utrkivati s pahuljicom – „Trk na trg s pahuljicom“. Utrka je namijenjena predškolcima i školarcima.

Božićni sajam u Pazinu

Sunce su iskoristili i korisnici Dnevnog boravka Gradskog društva Crvenog križa iz Pazina, Udruga osoba za intelektualne teškoće iz Pazina te polaznici Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin koji su izložili svoje unikatne i kreativne radove na Božićnom sajmu.

Svojim radovima na Božićnom sajmu sudjelovat će i Montessori Dječji vrtić “Mali princ“ iz Novog naselja, Udruga „Forma“ te Zaklada „Marijini obroci“. Božićni sajam može se posjetiti do 24. prosinca od 8:00 do 13:00 sati kod Gradske tržnice Pazin i izabrati jedinstven, unikatan poklon za ispod bora ovog Božića.

Dolazak Djeda Mraza

U utorak, 20. prosinca u Društvo naša Djeca stiže Djed Mraz koji će dijeliti poklone za svu djecu koja ne pohađaju vrtić. Pokloni će se dijeliti i u srijedu 21. prosinca u terminima prema dogovoru od 17:00 -19:00 sati. Nakon podjele poklona, djeca i roditelji mogu se prošetati do Spomen doma gdje će se moći profesionalno fotografirati u kućici na kraju Parka narodnog ustanka.

Naš Centar za mlade „Alarm“ spremno čeka da ovjekovječi uspomene. Sve prati klizalište  koje radi svaki dan od 10:00 do 14:00 sati te od 15:00 do 21:00 sat. Klizači i svi posjetitelji mogu se okrijepiti uz slasne fritule i kuhano vino, a za gladne tu su i fini krumpirići te sendviči.

U srijedu još zainteresirani stignu do Likovne galerije Pazin sudjelovati na njihovim kreativnim radionicama „Božićna čarolija“, a gdje se mogu i kupiti prigodni božićni pokloni  – imaju sve, od pletenih čarapa, kapa, igračaka, umjetnina, slika, ručno rađenog nakita, do kuglica za bor. Galerija je otvorena svaki dan od 10:00 do 18:00 sati.

Predstava i koncerti 

U četvrtak blagdanski program kreće u 17:00 sati Božićnom predstavom djece polaznika tečaja talijanskog jezika u organizaciji Zajednice Talijana Pazin, a večer je rezervirana za koncert klape Cambi iz Kaštel Kambelovca u koncertnoj dvorani Spomen doma s početkom u 20:00 sati.

Petak pred Badnjak, rezerviran je za božićno – novogodišnji koncert Limene glazbe Pazin s gostima. Početak programa je u 20:00 sati, također  u koncertnoj dvorani Spomen doma.

Zabava kod lokalnih ugostitelja

Programi lokalnih ugostitelja nastavljaju, a zabava kreće 23. prosinca od 15:00 sati kada u Caffe bar Epulonu kreće „After woork party“ uz kuhani gin i vino! Zabava se nastavlja uz „X-mas Party“ u Caffe bar Club-u.

Badnjak u Pazinu

Badnje jutro nudi prigodni program na klizalištu, a večer nezaboravnu glazbenu zabavu kod lokalnih ugostitelja. Gradska Kavana tako na repertoaru ima  „Remix band“, a ljubitelji rocka mogu provesti večer u Caffe bar „Sax“ uz duo „Acustic ride“.

Doček u podne

Ispraćaj stare godine započinje s čak dvije lokacije dočeka u podne,  i to na klizalištu uz band „Top of the Pops“, a nešto niže u Gradskoj Kavani Pazin već u 10:00 sati kreće ispraćaj stare godine uz  „Frula band“.

Pozivnica vrijedi za sve da uz dobru glazbu, zabavu i blagdanske programe kraj godine provedete baš u Pazinu!

Pročitajte još...