Aleksandar Bančić novi je voditelj kulturnih djelatnosti pri POU Pazin!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na fotografiji se nalazi Aleksandar Bančić, koji je od srijede 21. lipnja zaposlen na mjesto voditelja kulturnih djelatnosti pri Pučkom otvorenom učilištu Pazin.

Aleksandar je dvadeset i pet godina radio kao dramski pedagog u Dramskom studiju INK te je deset godina bio umjetnički voditelj Međunarodnog kazališnog festivala mladih.

Idejni je začetnik festivala “Pulski forum” koji je okupljao najznačajnije svjetske praktičare Kazališta potlačenih. U svojoj je kazališnoj karijeri ostvario tridesetak glumačkih uloga te je režirao desetak predstava. Bavi se i prevođenjem dramskih tekstova te je s portugalskog preveo posljednju knjigu brazilskog kazališnog inovatora Augusta Boala “Estetika potlačenih”.

Sedam je godina voditelj je amaterske Kazališne družine “Rastrepuh” pri Pučkom otvorenom učilištu u Pazinu. Autor je i izvođač hvaljenog “zavičajnog” projekta “Kantuon Ćakuluon” koji promovira istarsku nematerijalnu kulturnu baštinu te usmeno pripovijedanje kao umjetničku formu.

Član je Hrvatskog centra za dramski odgoj te Društva hrvatskih pripovjedača. Želimo mu i mi dobrodošlicu i puno lijepih, produktivnih, uspješnih i inspirativnih trenutaka u Pučkom otvorenom učilištu u Pazinu!

Pročitajte još...
Posjetite Dan otvorenih vrata policije u Pazinu!

Policijska uprava istarska ponovno počinje s održavanjem Dana otvorenih vrata pa će se tako ovog četvrtka, 18. travnja, policijski službenici…