Gradonačelnica obznanila lijepe vijesti – stižu veće plaće djelatnicima vrtića i ustanova u kulturi, a “za Špadiće” Grad Pazin dobio 535 tisuća eura!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić održala je danas, 7. svibnja, redovnu mjesečnu konferenciju za medije i javnost na kojoj je govorila o upisima u Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin te o sufinanciranju i dovršetku nove zgrade vrtića, a dala je i najnovije informacije vezane za odmaralište u Špadićima, napretku projekta izgradnje POS stanova, Domu za starije, razvitku komunalne infrastrukture i manifestacijama koje slijede u narednom razdoblju.

Sufinanciranje ekonomske cijene Vrtića i smještaja neupisane djece u privatnim vrtićima i obrtima za dadilje

Uvodno je istaknula kako su upravo završene prijave djece za jaslički i vrtićki program. Do kraja mjeseca obradit će se prijave te će biti jasno koji broj djece stane u postojeće kapacitete jaslica i vrtića, a koji broj djece će biti primljen naknadno, nakon što novi vrtić bude završen.

Grad sufinancira gotovo 75% ekonomske cijene vrtića, a važno je, smatra gradonačelnica, naglasiti da će Grad Pazin i dalje sufinancirati smještaj neupisane djece sa svog područja u privatnim vrtićima i obrtima za dadilje pod istim uvjetima kao i do sada.

Govoreći o zgradi novog vrtića, spomenula je kako radovi, iako kasne zbog velikog broja kišnih dana, napreduju te bi građevinski radovi trebali biti gotovi do jeseni, a potom ide opremanje. Čim se steknu pravni uvjeti, četiri vrtićke grupe preselit će se u nove prostore, a broj novih grupa ovisit će o interesu roditelja i broju prijavljene djece.

Paralelno Grad priprema svu potrebnu dokumentaciju za odvajanje ustanova, dok lijepe vijesti u prvomajskom duhu stižu za radnike i radnice vrtića, kao i ustanova u kulturi kojima će se povećati plaće za 10%!

Početkom sljedećeg tjedna poziv za upis djece za ljetovanje u Špadićima

Naglasila je i da se primiče i kraj još jedne školske godine, ali i ljetovanje u prošle godine ponovo otvorenom obnovljenom odmaralištu Špadići. Pripreme objekta, osoblja i drugih preduvjeta za prihvat djece su pri kraju, pa se početkom sljedećeg tjedna očekuje raspis javnog poziva za prijavu djece. Program ove godine organizira Centar za kulturu i obrazovanje Pazin u suradnji s Osnovnom školom Vladimira Nazora Pazin, Gradom Pazinom i općinama Pazinštine. U planu je sedam smjena po 33 učenika i učenica s kojima će u svakoj smijeni biti 4 odgajatelja, kuhar.

Pozvani su svi zainteresirani roditelji da prate  web stranicu Grada i Škole i prijave svoje dijete!

U ovom dijelu istaknuto je i kako je uoči 1. maja Grad primio dobru vijest, točnije, Rješenje Ministarstva poljoprivrede – Uprave za ribarstvo kojim su odobrena sva predviđena sredstva (535.000,00 eura) za rekonstrukciju Dječjeg odmarališta u Špadićima, a što je oko 75% troškova priznatih projektom.

Pročitajte još...