Istarska izložba gljiva na Gradskoj tržnici u Pazinu

Facebook
Twitter
LinkedIn

U organizaciji Istarskog mikološkog – gljivarskog saveza, uz pokroviteljstvo Istarske županije i Grada Pazina, 5. studenog 2022. godine na Gradskoj tržnici u Pazinu održat će se Istarska izložba gljiva. Vođenu izložbu moć će se posjetiti od 8:30 do 17:00 sati, dok je degustacija besplatnog „Gljivarskog kotlića“ na rasporedu u 11:00 sati, a nakon čega slijede dva bloka edukativnih predavanja u prostoru Poduzetničkog inkubatora (zgrada do Gradske tržnice).

U prvom bloku, u 12:00 sati predavač Miroslav Praskalo prenijeti će svoje znanje i iskustvo na koji način ispravno sakupljati i determinirati gljive, a već u 12:30 sati Anton Brenko održat će predavanje o proizvodnji „sadnica tartufa“. Predviđeno trajanje svakog predavanja je pola sata.

Izložba gljiva je pravo mjesto za sve koje žele saznati više o gljivama, načinu branja i prepoznavanja. Uz jestive gljive, posjetitelji će moći razgledati i one otrovne gljive  s ciljem upoznavanja raznolikosti i njihove funkcije u šumi – od razgrađivanja biomaterijala, pružanja minerala, te njihove uloge u parazitskom ubrzavanju raspada starog drva.

Inače, Istarski mikološko – gljivarski savez čine gljivarska društva „Sunčanica“ Medulin, „Žurdana“ Kaštelir, „Boletus“ Buje, „Martinčica“ Labin i Udruga tartufara „Istra“ Motovun.

Atraktivna vođena izložba raznovrsnih primjeraka gljiva, njih čak 200 – tinjak, degustacija „Gljivarskog kotlića“, te  edukativna predavanja savršeno će se uklopiti u ambijent Gradske tržnice u Pazinu te su odlična pozivnica aktivnim beračima/cama, rekreativcima, ali i cijeloj obitelji da subotnje jutro provedu u Pazinu i saznaju nešto novo.

Pročitajte još...
Posjetite Dan otvorenih vrata policije u Pazinu!

Policijska uprava istarska ponovno počinje s održavanjem Dana otvorenih vrata pa će se tako ovog četvrtka, 18. travnja, policijski službenici…