“Najveće malo selo na svitu” je utorak “važgalo” Kugeša, a dva dana ranije uživalo u nedjeljnom maškaranom obilasku okolnih sela

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ruhci, najveće malo selo na svitu, kako sami sebe zovu, proteklih su dana s guštom odradili svoje maškarane aktivnosti.

Njihova maškarana grupa u kojoj je bilo čak 170 osoba je sudjelovala u nedjelju na obilasku okolnih sela uz alegorijska kola, glazbu te dva vlakića.

„Obašli“ su sela Općine Tinjan i Grada Pazina: Milinki, Srbinjak, Bašići, Banki, Milohanići, Grintovica, Mala Traba i Vela Traba, a kažu kako su na svim tim mjestima bili veoma lijepo dočekani, uz kolače, fritule i „pijaču“ te se sretno vratili u Ruhce gdje je bila fešta i večera, uz sjajne fuže, kupus i kobasice.

Dva dana „pokle“, na pusni utorak – presudili su ovogodišnjem pustu „Kugešu“.

„Ne bin puno dužija, nego bin reka da je to lito pusni sud jednostavno odlučija da se „Kugeš“ mora prvo užgat, odnosno da fini na lomači i da nestane i da se više ne torna jer mi još vajka više volimo naše mesne delicije nego tamo nike salate i razno-razne travine“, rekao je meštar od maškara Darko Rusac pa zaključio:

„Neka se sada Kugeša „blagoslovi“ s benzinom pa neka se užge i neka zgora sva moguća kuga tega svita, a mi homo u jeno bolje lito i srićno svima! Neka se presuda izvrši, a mi ćemo sve to popratiti s muzikon uz nezaboravni pozdrav „Živija pust!“

Znači, Ruhci i tamošnje maškare su svoje odradili za ovo lito!

Pročitajte još...