KUHANO VINO, GIN, PALAČINKE, FRITULE, PANINI, BAKALAR… Sutra se otvara “Advent u srcu Istre”!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Otvorenjem klizališta na platou ispred pazinskog Spomen doma, ovaj četvrtak, 14. prosinca 2023. godine, u 16:30 sati započinje bogat program Adventa u srcu Istre koji će kroz 25 dana posjetiteljima ponuditi preko 50 kulturnih, glazbenih, sportskih i gastro događanja namijenjenih različitim uzrastima i guštima.

Prve tragove na ledu klizača pratit će blagdanski ugođaj koji daju postavljeni ukrasi i tisuće lampica oko klizališta i na Šetalištu pazinske gimnazije. Proširena je i gastronomska ponuda. 

Posjetitelje tako čeka i slasna okrjepa u adventskim kućicama koje će tijekom Adventa nuditi kuhano vino, gin, palačinke, fritule, panine s pršutom, bakalarom, hamburgere, krumpiriće, cukerančiće i domaći kruh, a od čega će kod mnogih zasigurno rasti zazubice.

Nakon ledenog iskustva, u holu Spomen doma djeca se prvog dana Adventa mogu prepustiti vještim rukama frizerki koje će im  isplesti najoriginalnije pletenice, napraviti “jež” frizure, a lice ukrasiti prigodnim motivima.

Na redu je, dakle,  2. Pazin kids Freez u organizaciji Udruženja obrtnika Pazin, a koji će ove godine upotpuniti prigodna radionica u organizaciji Društvo Naša djeca Pazin, pa šljkoca, glitera i kreativnosti neće nedostajati.

Početak Adventa svojim će nastupom uljepšati i skupina Roxy Dance, uz voditeljicu Rozana Matejčić Roxy Dance, a na Šetalištu pazinske gimnazije odvijat će se i već tradicionalne Zimske igre na Pazinski, Ala! u organizaciji Zajednice sportskih udruga. U blagdansko raspoloženje ulazimo i s kino predstavom u pazinskom Spomen domu gdje će biti prikazan film Želja ( „Wish“).

Nešto niže u gradu, za četvrtak su predviđene radionice izrada prigodnih ukrasa i to čak dvije, u Muzeju grada Pazina i ona u Likovnoj galeriji Pazin u ulici Franine i Jurine.

Zabavlja se nastavlja  u petak i subotu. Svake godine sve brojnija zimska utrka Pahuljica u organizaciji Sportsko rekreativnog kluba Vita planirana je za petak, 15. prosinca u Parku istarskih velikana, nakon čega na glavni gradski trg dolazi i kamion Djeda Mraza. 

Na programu je u petak i disco na ledu uz DJ Krizu, a sve zaokružuje „Kus mladih mladima“, odnosno završna produkcija Centra za mlade Alarm, u Kaštelu – bivši prostor RocKaštela.

Dan kasnije, u subotu, 16. prosinca  u Spomen dom  stiže Jacques Houdek i Mario Lipovšek Battifiaca, dok su jutarnji sati tog dana rezervirani za Kunfeto, dječju animaciju na klizalištu.

U subotu počinje i prosinačka zabava koja nudi i noćni izlazak kod lokalnih pazinskih ugostitelja koji pripremaju niz žanrovski različitih nastupa. U Caffe baru Sax nastupa Gig SaversGradska kavana nudi zabavu uz Lucky band, dok se Caffe bar Club pretvara u Techno Club uz DJ Backes Patrica.

Caffe baru Club organizira i turnir u stolnom nogometu, a u subotu je na rasporedu i završnica Malonogometne zimske lige Pazin.

Pasajte i uživajte!

Pročitajte još...