U Pazin dolazi Festival MIK, vrtić slavi 120 godina, a na rasporedu je i Samanj kulture!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić održala je danas, 7. svibnja, redovnu mjesečnu konferenciju za medije i javnost na kojoj je govorila o upisima u Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin te o sufinanciranju i dovršetku nove zgrade vrtića, a dala je i najnovije informacije vezane za odmaralište u Špadićima, napretku projekta izgradnje POS stanova, Domu za starije, razvitku komunalne infrastrukture i manifestacijama koje slijede u narednom razdoblju.

Govoreći o manifestacijama, istaknuto je da je nakon tri godine, mjesec svibanj započeo proslavom Praznika rada u bivšoj vojarni, okupivši mnogo građana i građanki na tom događaju koji su uživali u lijepom vremenu i bogatom programu.

Prije toga održala se jedna od najljepših prvomajskih tradicija u Istri –  budnica pazinske Limene glazbe. Zahvalila se stoga gradonačelnica suradnicima koji su na različite načine doprinijeli ovom događaju: od udruge bajkera Indians MC Croatia koji su preuzeli najveći organizacijski dio, preko udruga Limene glazbe.

Cornhole cluba i stolnoteniskog kluba koji su priuštili zabavu sugrađanima, pa sve do udruge Lovaca, Turističke zajednice središnje Istre i Mjesnog odbora Trviž koji su posudili dio potrebne opreme i naše Usluge koja je uredila prostor.

Nadalje, pozvala je građane da u četvrtak, 9. svibnja, u sklopu obilježavanja Dana Europe, poprate nastup zborova srednjih škola iz Českih Budejovica i Kopenhagena koji će se održati s početkom u 11,15 sati na platou Spomen doma, a koji su posjetili Pazin u sklopu međunarodne suradnje s Pazinskim kolegijem klasične gimnazije!

Što se tiče manifestacija koje slijede, jučer je počela prodaja ulaznica po simboličnoj cijeni od 5,00 eura za jubilarno, 60. izdanje MIK-a (Festival Melodije Istre i Kvarnera), a čije će otvorenje, odnosno prva večer, biti upravo u Pazinu, 31. svibnja u Spomen Domu.

Nakon MIK-a, 4. lipnja održat će se i svečana sjednica Gradskog vijeća povodom obilježavanja Dana Grada Pazina na kojoj će se dodijeliti zahvale i priznanja zaslužnim građanima.

U lipnju je na redu i proslava 120 godina Vrtića, a u Pazin ponovno stiže Samanj kulture. Drugo izdanje ove manifestacije u organizaciji Udruge Forma održat će se od 14. do 16. lipnja 2024. u prostorima Pazinskog kaštela.

Također, Limena glazba Pazin i Pazinske mažoretkinje pripremaju nastup za Dan Grada. Mažoretkinje uz defile kroz grad s Limenom glazbom pripremaju i produkciju za građane u Spomen domu i malu školu mažoretkinja. Svoje aktivnosti nastavlja i Centar za kulturu i obrazovanje koji organizira niz dobrih koncerata i kino predstava.

Pročitajte još...