U Pazinu održano gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gradsko društvo Crvenog križa Pazin je jučer, 09. ožujka 2024. godine organiziralo Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa.

Natjecanje je održano u Osnovnoj Školi Vladimira Nazora Pazin.

Sudjelovalo je pet ekipa u dvije kategorije:

– ekipe iz Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, Područne škole Karojba, Područne škole Trviž u kategoriji podmlatka,

– dvije ekipe iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin u kategoriji mladih.

Natjecanje se sastojalo iz dva dijela:

– pismenog dijela – u kojem se provjeravalo znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu, ljudskim pravima i pravima djeteta, aktivnostima Hrvatskog Crvenog križa i prvoj pomoći,

– praktičnog dijela – u kojem  se na radnim pozicijama s realističnim prikazom ozljeda provodila provjera znanja i vještina u pružanju prve pomoći.

Pobjedničke ekipe, u kategoriji podmlatka ekipa iz PŠ Karojba i u kategoriji mladih ekipa iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin predstavljati će školu i Gradsko društvo Crvenog križa Pazin na Međužupanijskom natjecanju mladih društava Crvenog križa Istarske i Primorsko goranske županije koje će se održati 13. travnja 2024.g. u Umagu.

“Zahvaljujemo se učenicima koji su se natjecali, mentorima i volonterima koji su pomogli u pripremi i organizaciji natjecanja, a posebno domaćinu – Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin”, rekli su iz Gradskog društva Crvenog križa Pazin.

Pročitajte još...