ZA SVAKEGA NEŠTO: Sredina kolovoza popunjena programima u središnjoj Istri

Facebook
Twitter
LinkedIn
FOTO: Turistička zajednica središnje Istre

U središnjoj Istri u predstojećem vikendu i tjednu možete odabrati odlazak na koncert, u kino na otvorenom, u besplatne razglede gradića ili na neku u nizu manifestacija u lokalnim mjestima.

 KINO NA OTVORENOM

Nastavlja se ljetno kinu na otvorenom, organiziran u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Pazin pa će tako u Svetom Lovreču u ponedjeljak 14.8. biti prikazan film Amelie.

Karojba će ljetno kino na otvorenom pripremiti za prikazivanje filma u Potrazi za srećom i to 16.08. u srijedu, dok se u četvrtak 17.8. u Trvižu prikazuje film Mia i bijeli lav o djevojčici koja se iz gradske vreve sa roditeljima seli u Afriku gdje upoznaje novog prijatelja, lava. Animirani film ovog puta na redu je u Pazinu 18.8. a prikazivati će se Vrlo zapetljana priča.

Sve su projekcije besplatne i započinju u 21:00 sat.

KONCERTNI PROGRAM U SREDIŠNJOJ ISTRI

U subotu 12.8. na koncertu iz programa Otkrij središnju Istru, Etno skupina Veja zabavljat će publiku u Draguću s početkom u 20:00 sati.

Veja je hrvatski world music sastav usmjeren na istraživanje tradicijske istarske narodne glazbe i izvođenje iste u suvremenijim aranžmanima na različitim tradicijskim instrumentima iz cijeloga svijeta.

CENTRAL ISTRIA FREE WALK TOUR

Nastavljaju se besplatni razgledi gradića na području Svetog Petra u Šumi i Tinjana, Pazina, Svetog Lovreča te Gračišća i Pićna. Gosti koji dolaze u središnju Istru najčešće traže aktivan odmor i autentičnu Istru, zanimaju ih pješačke i biciklističke staze, kultura i gastronomija.

Razgledi će biti ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom:- Ponedjeljak je rezerviran za razgled Pićna i Gračišća. Okupljanje će biti u Pićnu, u parku ispred kapele svetoga Roka. Uz prethodnu najavu i nadoplatu moguća su kušanja vina, maslinovog ulja i destilata.

Utorkom će biti organiziran razgled Pazina, a okupljanje će biti ispred Župne crkve Sv. Nikole. U sklopu razgleda moguće je posjetiti i Pazinski Kaštel, odnosno Etnografski muzej Istre i Muzej grada Pazina, uz nadoplatu.

Srijedom se odvija razgled Svetog Petra u Šumi i Tinjana. Okupljanje će biti na trgu ispred Pavlinskog samostana u Sv. Petru u Šumi a uključuje Posjet zavičajnoj zbirci Depiera. Uz prethodnu najavu i nadoplatu moguć je posjet Hiži Istarskog Pršuta uz prezentaciju i degustaciju istarskog pršuta i ostalih suhomesnatih proizvoda.

Četvrtkom je na redu razgled Svetog Lovreča. Okupljanje će biti u Istarskoj ulici, ispred caffe bara Dom. Šetnja uključuje posjet manifestaciji „Gušti Lovreča“.

DOGAĐANJA U  MJESTIMA SREDIŠNJE ISTRE

U Kašćergi se u subotu igra završnica malonogometnog turnira u sklopu proslave blagdana Gospe Snježne nakon čega slijedi glazbeni program uz dj-a Krizu i Šajetu.

Tradicionalni 25. susret harmonikaša u Zabrežanima počinje u petak 11.8. Cornhole turnirom i zabavom uz dj-a Krizu a nastavlja se u subotu s biciklijadom, pljočkanjem, i turnirom u briškuli. U subotu u večernjim satima nakon završetka programa publiku će zabavljati Koktelsi i Laguna band.

Pićan tradicionalno slavi Rokovu, dan svoje općine pa je tako u ponedjeljak 14. kolovoza za djecu organiziran zabavni program i imat će priliku pogledati mađioničarsku predstavu. Prije toga će nastupiti nekoliko kulturno umjetničkih društava i mažoretkinje a do dugo u noć sve prisutne će zabavljati Šajeta, Koktelsi i DJ Nikola z Kukurini.

Blagdan Svete Marije Velike u Kringi slavi se od nedjelje 13.8. kada počinje malonogometni turnir a u utorak za kraj dvodnevnog programa za sve okupljene svirati će Remix band, Malvazija band i DJ Kriza na platou pored stare škole.

Sveta Marija Velika slavi se i u Cerovlju u ponedjeljak 14.8. kada počinju sportski turniri u boćanju i malom nogometu a večernja zabava kreće uz DJ Lokija i nastaviti će grupa Valovi i Bruno Rački.  

Sve ostale vijesti, informacije o projektima i događanja na području Turističke zajednice središnje Istre možete pronaći na mrežnoj stranici TZSI, Facebooku i Instagramu.

Pročitajte još...